X

Razie antitero în Rusia! Trei presupuşi membri ISIS au fost ucişi!

Autorităţile antiteroriste ale Federaţiei Ruse au ucis trei presupuşi membri ai grupării teroriste Stat Islamic în timpul unui raid care a avut loc în timpul nopţii în oraşul Ekaterinburg din centrul ţării, au anunţat joi autorităţile, informează dpa, potrivit agerpres.

În condiţiile în care pedepsele capitale nu sunt posibile pentru omucidere în Rusia (unde există un moratoriu asupra pedepsei cu moartea), crimele extrajudiciare în timpul unor raiduri asupra unor presupuse grupări teroriste nu sunt rare.

Citește și: SUA a înregistrat 2500 de decese de coronavirus de ieri până azi

Potrivit Comitetului Naţional Antiterorist al Federaţiei Ruse, suspecţii au deschis primii focul în timpul raidului, ca răspuns la cererea adresată lor de a se preda.

Bombe artizanale au fost găsite la faţa locului, într-o casă cu un singur etaj de la periferia oraşului Ekaterinburg, al patrulea cel mai mare oraş al Rusiei, a precizat Comitetul Antiterorist într-un comunicat.

Citește și: Trump își reia vizitele electorale în SUA

Se crede că suspecţii pregăteau un atac terorist de mare anvergură.

Casele învecinate au fost evacuate înainte de raid şi nu s-au înregistrat victime în rândul civililor sau forţelor de ordine, se mai spune în comunicat.

Tags: antiteroComitetul Naţional Antiterorist al Federaţiei RuseEkaterinburgrusiaStat Islamic (SI)
Categorii: Știrile zilei