X

Razii pentru stârpirea ambroziei

Razii pentru stârpirea ambroziei

Inspectorii de mediu de la Râșcani de comun cu specialiștii din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), au desfășurat razii pentru prevenirea și combaterea răspândirii buruienii ambrozia pe teritoriul primăriilor Alexandrești, Sturzeni, Hiliuți și Zăicani.

Citește și: Pot fi depuse cererile pentru plăți directe în sectorul zootehnic

În urma acestor acțiuni, au fost întocmite două procese-verbale pentru încălcările depistate și pornită  o cauză contravențional. Inspectorii de mediu avertizează că asemenea razii vor mai fi organizate, inclusiv în alte localități din țară și fac apel către toți locuitorii să se implice activ în combaterea ambroziei.

Precizăm că ambrozia reprezintă o amenințare reală pentru sănătatea unor persoane care dezvoltă alergii serioase la polenul acestei plante. Autoritățile întreprind măsuri pentru combaterea acesteia și obligă, prin lege, proprietarii de terenuri să o stârpească.

Pentru nerespectarea prevederilor legale în această privință, legislația de profil stabilește amenzi care pot ajunge la 6 000 de lei în cazul persoanelor juridice.

Tags: ambrozia in Moldovaambrozie alergiiambrozie amenziInspectoratul pentru Protecția Mediului
Știrile zilei