Reacția Blocului Împreună după retragerea Coaliției pentru Unitate și Bunăstare

Publicat:

Reacția Blocului Împreună după retragerea Coaliției pentru Unitate și Bunăstare

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare părăsește Blocul Împreună, fiind nemulțumit de candidatura lui Octavian Țîcu la alegerile prezidențiale. Decizia, anunțată la cinci zile de la anunțul privind desemnarea candidatului, este condamnată de celelalte trei formațiuni rămase în componența blocului.

Reacția Blocului Împreună

Blocul Împreună a luat act de decizia Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, de a se retrage din cadrul Blocului și califică o astfel de acțiune drept un sabotaj al ideii de unitate și coalizare a forțelor politice pe eșichierul de centru-dreapta.
Blocul Împreună și partidele constituante, Platforma DA, Liga Orașelor și Comunelor și Partidul Schimbării, au oferit CUB-ului oportunitatea de a participa la construcția unei alternative politice pro-europene veritabile.
Din păcate, influențele nocive ale oligarhilor fugari, se extind tot mai mult și afectează prin imixtiune și anumiți actori politici de pe segmentul electoral pro-european.
Ținem să precizăm că, în interiorul Blocului Împreună, a fost agreat mecanismul de desemnare a candidatului comun pentru funcția de Președinte a RM prin organizarea alegerilor cu vot secret, între membrii Consiliilor Politice Naționale ale celor patru partide.
În urma unui proces democratic, acceptat și contrasemnat de cele patru partide, în calitate de candidat comun a fost ales Octavian Țîcu.
Suntem consternați de decizia Coaliției pentru Unitate și Bunăstare de a retragere susținerea pentru candidatul Blocului Împreună pe motiv că, în turul II, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare l-a susținut pe dl Octavian Țîcu.
Astfel, considerăm decizia de ieșire din componența Blocului Împreună, una lipsită de consecutivitate logică și determinată de frustrări și ambiții personale.
O astfel de abordare egocentrică și radicală a procesului politic, duce la dezbinarea și polarizarea societății, oferind șanse în plus, la alegerile prezidențiale și parlamentare, pentru partidele oligarhice și antinaționale.
Consolidarea societății, respectul pentru cetățeni, plasarea interesului național în prim plan, dezvoltarea și integrarea europeană a Republicii Moldova, vor fi valorile de care se va ghida în continuare Blocul Împreună și exponenții acestuia.
Blocul Împreună și cele 3 formațiuni care au stat la baza fondării acestuia, rămân a fi unite și determinate să consolideze o ofertă politică de alternativă, pro-europeană și veritabilă, iată de ce, luni, 12 august, la 14:00, vom depune la Comisia Electorală Centrală, actele pentru înregistrarea Blocului Electoral ,,Împreună”, iar ulterior, cele de înregistrare a candidatului Blocului pentru funcția de Președinte a Republicii Moldova, Octavian Țîcu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Gardienii Revoluţiei din Iran şi-au dotat forţele navale cu noi rachete şi drone

Gardienii Revoluţiei din Iran şi-au dotat forţele navale cu noi rachete şi drone Gardienii Revoluţiei din Iran şi-au dotat forţele navale cu noi rachete şi...

Show pe cer. Când poate fi admirată ploaia de stele

Show pe cer. Când poate fi admirată ploaia de stele Perseidele, cea mai frumoasă ploaie de stele căzătoare a anului, revin în august. Amatorii de...

După protestele anti-migranţi, românii din Anglia se tem să mai iasă pe stradă și să vorbească românește

După protestele anti-migranţi, românii din Anglia se tem să mai iasă pe stradă și să vorbească românește Protestele din Anglia au creat tensiune și temeri...

Ștefan Purici: Congresul Național al Istoricilor Români din 2024 va produce o cunoaștere mai profundă asupra trecutul nostru

Ștefan Purici: Congresul Național al Istoricilor Români din 2024 va produce o cunoaștere mai profundă asupra trecutul nostru Prorectorul la Universitatea „Ștefan cel Mare” din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.