X

Reacția diplomației UE după ce SUA au ‘tăiat banii’ pentru OMS: ‘Regretăm profund!’

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell şi-a exprimat “regretul profund” pentru suspendarea contribuţiei SUA la bugetul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), anunţată în noaptea de marţi spre miercuri de preşedintele Donald Trump, informează AFP, potrivit agerpres.

“Nu există niciun motiv pentru a justifica” această decizie, într-un moment în care eforturile OMS “sunt mai necesare ca oricând pentru a ajuta la stăvilirea şi reducerea pandemiei de coronavirus”, a notat Borrell pe contul său de Twitter. “Doar unindu-ne forţele vom putea depăşi această criză, care nu are frontiere”, a adăugat el.

Citește și: SUA își SUSPENDĂ contribuția la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi suspendarea contribuţiei SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe motivul “proastei gestionări” a pandemiei noului coronavirus. Trump a declarat că OMS a “eşuat în îndeplinirea obligaţiei sale de bază şi trebuie să fie trasă la răspundere”.

Liderul american a adăugat că OMS a promovat “dezinformarea” din partea Chinei în legătură cu acest virus, dezinformare care a determinat probabil o răspândire mai largă a acestuia decât ar fi fost cazul dacă organizaţia cu sediul la Geneva ar fi gestionat corect criza.

Citește și: Externele franceze îl convoacă pe ambasadorul chinez la Paris

Statele Unite sunt principalul finanţator al OMS, cu o contribuţie de peste 400 de milioane de dolari în 2019, circa 15% din bugetul organizaţiei.

Tags: ChinacoronavirusDonald TrumpgenevaJosep BorrellOrganizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).SUAUniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora