Reacţia Germaniei la ultima demonstraţie de forţă a Phenianului

Publicat:

Germania “a condamnat ferm” miercuri “testul cu rachete balistice” anunţat de Coreea de Nord, care “ameninţă stabilitatea şi securitatea regională şi internaţională”, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, citat de France Presse, conform agerpres.

“Testele repetate” din ultimele săptămâni “cresc tensiunile politice în mod iresponsabil”, a adăugat ministerul, după ce Coreea de Nord a anunţat că a lansat marţi o rachetă balistică de pe un submarin.


Citeşte şi: UK înregistrează cel mai mare număr de morţi de covid din luna martie – Black News

Acest test ar putea constitui un avans tehnologic considerabil într-un moment când cele două Corei, aflate încă din punct de vedere tehnic în război, par a fi angajate într-o cursă a înarmărilor, iar dialogul Washington-Phenian este în impas.

Lansarea de pe un submarin, dacă ar fi confirmată, ar permite efectiv acestei ţări ce deţine arma nucleară să aibă o a doua capacitate de lovitură, diferită de tirurile de rachete din silozuri sau de pe vehicule terestre.

Consiliul de Securitate al ONU intenţionează să se întâlnească de urgenţă cu uşile închise miercuri după-amiază la cererea Marii Britanii şi a Statelor Unite, au declarat pentru AFP diplomaţi.

Coreea de Nord este afectată de o serie de sancţiuni impuse de ONU din cauză că dezvoltă în continuare arme nucleare şi rachete balistice, încălcând rezoluţiile Naţiunilor Unite.

Citeşte şi: Reuniune de urgenţă la ONU privind Coreea de Nord – Black News

“Coreea de Nord încalcă din nou obligaţiile care îi revin în temeiul rezoluţiilor Consiliului de Securitate”, potrivit Berlinului, care cere Phenianului “să accepte oferta de discuţii a Statelor Unite şi Coreii de Sud”, reiterând cererea de “oprire completă şi ireversibilă” a programului de dezvoltare a rachetelor balistice.

Casa Albă a subliniat că noul test este o ameninţare ce subliniază nevoia “urgentă” de dialog cu Phenianul, Washingtonul reiterând şi angajamentul său “ferm” de a ajuta la apărarea Coreii de Sud şi a Japoniei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cel mai puternic bombardament de până acum al Israelului în Beirut

Cel mai puternic bombardament de până acum al Israelului în Beirut Atacurile aeriene israeliene au lovit suburbiile sudice ale Beirutului în cursul nopții și la...

Zborurile de pe toate aeroporturile din Iran, anulate începând de duminică noaptea

Zborurile de pe toate aeroporturile din Iran, anulate începând de duminică noaptea Zborurile de pe toate aeroporturile iraniene vor fi anulate până luni la ora...

A murit omul de ştiinţă Sammy Basso, renumit pentru activitatea sa de conştientizare asupra progeriei, boală de care suferea

A murit omul de ştiinţă Sammy Basso, renumit pentru activitatea sa de conştientizare asupra progeriei, boală de care suferea Omul de ştiinţă italian Sammy Basso,...

Ambasada României în R. Moldova: Uniunea Europeană oferă securitate, prosperitate și șanse egale

Ambasada României în R. Moldova: Uniunea Europeană oferă securitate, prosperitate și șanse egale Ambasada României în Republica Moldova a fost prezentă la Ukrainian Day in...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.