X

Reacţia Kremlinului după ce mai multe ţări europene l-au recunoscut pe Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei

Kremlinul şi-a exprimat luni indignarea în legătură cu “ingerinţa” europenilor după recunoaşterea, de către mai multe capitale din Europa, a opozantului Juan Guaido drept preşedinte al Venezuelei, în urma expirării ultimatumului impus lui Nicolas Maduro, aliat al Moscovei, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Percepem tentativele de a legitimiza uzurparea puterii drept o ingerinţă directă şi indirectă în treburile interne ale Venezuelei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. “Aceasta nu favorizează în niciun caz reglementarea paşnică, eficientă şi viabilă a crizei pe care o traversează Venezuela”, a continuat Peskov, subliniind că oricare ar fi soluţia, aceasta “trebuie găsită de venezuelenii înşişi”.

Citeşte şi: Pentagonul trimite mii de militari la graniţa cu Mexicul

Mai multe ţări europene au anunţat luni că îl recunosc pe preşedintele Parlamentului venezuelean, Juan Guaido, în calitate de preşedinte interimar, îndemnând la convocarea rapidă a unor noi alegeri prezidenţiale.

Spania, Franţa, Germania, Marea Britanie, Olanda şi Portugalia i-au fixat la 26 ianuarie lui Nicolas Maduro un termen de opt zile pentru ca acesta să convoace noi alegeri prezidenţiale, atenţionând că în cazul unui refuz ele îl vor recunoaşte lui Guaido drept preşedinte. La cele şase ţări s-a raliat duminică Austria.

Citeşte şi: Un avion s-a prăbuşit peste un cartier rezidenţial din California. 5 oameni au murit! – FOTO/VIDEO

Într-un interviu pentru postul spaniol de televiziune La Sexta, difuzat duminică seara, Nicolas Maduro a respins acest ultimatum, declarând că nu se va comporta ca “un laş în faţa presiunilor” de a se retrage de la putere.

Tags: caracasDmitri PeskovfrantagermaniaJuan Guaidokremlinmarea britaniemoscovaNicolas MaduroolandaportugaliarusiaspaniaVenezuela
Categorii: Știrile zilei