Reacția Kremlinului, după ce SIS a blocat 22 de site-uri rusești: ‘Un pas duşmănos deschis față de Rusia’

Publicat:

Reacția Kremlinului, după ce SIS a blocat 22 de site-uri rusești: ‘Un pas duşmănos deschis față de Rusia

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a venit cu un comentariu, după ce Serviciul de Informații și Securitate a cerut blocarea a 22 de site-uri rusești. „Un pas dușmănos deschis față de Rusia”, a declarat Zaharova, transmite UNIMEDIA.

„Serviciul de Informații și Securitate al Moldovei a decis blocarea accesului în țară la 22 portaluri de știri în limba rusă. Sub interdicție au nimerit site-urile celor mai mari canale de știri rusești, inclusiv 1tv.ru, ntv.ru, rt.com, vesti.ru și altele.


Acest pas dușmănos deschis față de Rusia este o altă manifestare a cursului nesocotit anti-rus al Chișinăului.

Citeşte şi: Presa română, despre alegeri: Chișinăul cu fața spre Rusia sau un Chișinău proeuropean? – Stiripesurse.md

Semnificativ este faptul că decizia de blocare a 22 de portaluri a fost luată cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile locale generale din 5 noiembrie din Moldova, pe fundalul ratingului scăzut al candidaților actualei guvernări. Se pare că Chișinăul, care acuză în mod nedovedit Rusia că se amestecă în campania electorală, încearcă în acest fel să-și îmbunătățească situația.

Blocarea masivă a accesului la portalurile de știri în limba rusă este o încălcare flagrantă de către autoritățile moldovenești a libertății de exprimare și a drepturilor propriilor cetățeni de a accesa informațiile în limba rusă, care este vorbită de marea majoritate a moldovenilor. Locuitorilor țării li s-a arătat din nou că pentru autorități sunt pe primul loc considerentele oportuniste și atitudinile rusofobe ale curatorilor occidentali, nu interesele poporului moldovenesc. Fără îndoială, cetățenii țării vor da o evaluare adecvată a unei astfel de prioritizări”, se menționează în comantariul Mariei Zaharova.

Prin Ordinul Directorului SIS nr. 72 din 24 octombrie curent, a fost completată lista surselor „cu conținut online care alterează, în condiţiile stării de urgenţă, aprobate prin Hotărârea Parlamentului nr. 41/2022, conţinutul informaţiilor difuzate în spaţiul public, provenite de la autorităţile publice din statul aflat în conflict militar şi recunoscut drept stat agresor”.

Directorul Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, a fost declarat idezirabil și expulzat, pe 13 septembrie, din Republica Moldova. Jurnalistul a primit interdicție de intrare în țară pentru o perioadă de zece ani.

Reacția Kremlinului, după ce SIS a blocat 22 de site-uri rusești: ‘Un pas duşmănos deschis față de Rusia

Ministerul Afacerilor Interne a confirmat că șeful Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, a fost declarat indezirabil și expulzat din țară. „Măsura de îndepărtare a fost dispusă în legătură cu implicarea acestuia în treburile interne ale RM, fapt care pune în pericol securitatea informațională a țării noastre”, notează autoritățile, într-un comunicat.

„Instituția din care făcea parte cetățeanul respectiv se ocupa constant cu atacuri informaționale, cu minciună, propagandă și dezinformare”, a comentat Guvernul.

Un ordin ce prevede blocarea a cinci site-uri, care promovează informații false în domeniul ce afectează securitatea națională, în condițiile stării de urgență, a fost emis pe 22 martie, de către directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate. Este vorba despre portalurile sputniknews.com; md.sputniknews.com; ro.sputniknews.com; sputniknews.ru; md.sputniknews.ru.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale Cântăreaţa Pink a anunţat că nu va putea cânta, miercuri, la Berna. Această decizie a...

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber Dosarul în care figurează bașcana Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea...

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport)

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport) Politicienii și demnitarii de stat sunt persoanele care inițiază cel mai des...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.