X

Reacţia Moscovei după împuşcăturile de la mitingul lui Trump: SUA trebuie ‘să facă bilanţul politicilor lor de incitare la ură’

Reacţia Moscovei după împuşcăturile de la mitingul lui Trump: SUA trebuie ‘să facă bilanţul politicilor lor de incitare la ură’

Moscova a îndemnat duminică Statele Unite să “facă un bilanţ” al “politicilor lor de incitare la ură împotriva adversarilor politici, ţărilor şi popoarelor”, folosind tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump pentru a denunţa sprijinul american pentru Kiev, informează lefigaro.fr.

Adresându-se “celor care votează în Statele Unite pentru a furniza arme lui (Volodimir) Zelenski”, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a denunţat sprijinul american pentru Ucraina, pe care a acuzat-o că alimentează “atacuri împotriva preşedintelui rus”, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Poate ar fi mai bine să folosească aceşti bani pentru a finanţa poliţia americană şi alte servicii care ar trebui să asigure legea şi ordinea în Statele Unite”, a afirmat ea.

Fostul preşedinte SUA Donald Trump este în siguranţă, au anunţat sâmbătă Secret Service şi campania sa, după ce mai multe focuri de armă au răsunat la un miting din Pennsylvania al candidatului republican la preşedinţie. În timp ce o înregistrare video îl arată pe Trump făcând o grimasă şi ridicând o mână la urechea dreaptă, unde sângerează, autorităţile au anunţat decesul a două persoane, una dintre ele fiind cea care a deschis focul. Alte două persoane din public au fost grav rănite.

Preşedintele SUA Joe Biden a discutat cu Donald Trump, după ce acesta a fost rănit la mitingul din Pennsylvania, relatează Reuters. Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă spre Donald Trump, a scris pe X premierul ungar Viktor Orban. FBI a calificat împuşcăturile de la mitingul fostului preşedinte Donald Trump de sâmbătă seara drept o tentativă de asasinat, relatează CNN. Bărbatul care a încercat să îl ucidă pe Donald Trump este Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, potrivit unei declaraţii a FBI.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Tags: Maria ZaharovaStatele UniteTrump
Externe