Reacţia PLDM la remanierile din Guvernul Recean

Publicat:

Partidul Liberal Democrat din Moldova se arată nedumerit și îngrijorat față de modul în care PAS înțelege activitatea Guvernului și de „atitudinea adolescentină și sfidătoare”, atât față de demiterea celor 3 miniștri cât și de desemnarea celor noi. „Credem că societatea merită să cunoască prin ce miniștrii Alaiba, Bolea și Vragleva, au fost mai eficienți decât Topală, Revenco și Dabija”, se arată într-un comunicat al formațiunii, preluat de Unimedia.

„Nici Președintele Maia Sandu, nici Președintele Parlamentului Grosu, nici Prim-ministrul Recean nu au explicat motivele pentru care au fost demiși 3 miniștri. Este clar că au fost demiși și nu a fost decizia lor de plecare.


Citeşte şi: Un avion de dimensiuni mici s-a prăbuşit pe un hangar în Polonia (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi! – Stiripesurse.md

A fost realizată o evaluare a activității miniștrilor, care a demonstrat că anume acești 3 miniștri au activat ineficient, iar restul miniștrilor au fost eficienți? Care obiective le-au atins miniștrii Alaiba, Bolea și Vragleva, și care nu le-au atins miniștrii Revenco, Topală și Dabija?

Această înțelegere este foarte importantă, în cazul în care se urmărește sporirea eficienței Guvernului, dar nu doar zăpăcirea opiniei publice și simularea actului de guvernare.

În acest context, este firesc să cunoaștem, care sunt obiectivele concrete setate pentru miniștrii noi numiți: Spînu, Efros și Perciun.

Ce talente și care experiență îi face mai potriviți pentru pozițiile de ministru? În afară de talentul de a-i plăcea dnei Președinte Sandu …

Or cetățenii votând pentru PAS nu au votat ca PAS să folosească obraznic Guvernul în scopuri egoiste de grup”, menționează reprezentanții PLDM.

„Stimați conducători ai PAS,

Guvernul nu este o jucărie în mâinile voastre și nu puteți administra Guvernul după cum vă place.

În genere, a guverna înseamnă a face ceea ce trebuie pentru oameni, și nu ceea ce vreți pentru voi.

Guvernul este o instituție care aduce claritate și predictibilitate. Iar în mâinile voastre, timp de 2 ani, Guvernul e instituția care sărăcește, minte și aduce probleme.

În doar 2 ani guvernarea voastră a costat țara câteva miliarde de euro pierdute de economia noastră; câteva mii de locuri de muncă, pierdute definitiv; și peste 88 000 de oameni plecați din Moldova.

Știm că nu putem apela la responsabilitatea voastră și la respectul față de oameni – pentru că lipsesc”, se mai arată în comunicat.

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, este dezămăgit de numirea noilor miniștri. Potrivit lui Slusari, „aceste schimbări denotă o criză de idei și de cadre, precum și încăpățânarea partidului de guvernare să nu iasă din междусобойчик, care are scopul principal menținerea balanței interne a diferitor grupări partiinice”.

Citeşte şi: Oficial român: Nu vorbim cu Mitropolia Moldovei, iar sprijinul pentru Mitropolia Basarabiei nu este politic – Stiripesurse.md

Secretarul executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea critică remanierile din Guvernul Recean. Potrivit lui Batrîncea, „remanierile sunt un simbol al luptei interne de partid și al crizei de cadre din partidul Maiei Sandu”.

Fostul secretar general al Președinției, Andrei Spînu, a venit cu un comentariu, după ce a revenit la Guvern și a preluat funcția de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova. „Cu o echipă atât de bine pregătită sunt sigur că vom face față provocărilor. Prin munca pe care o facem zi de zi, la minister, dar și împreună cu toți oamenii harnici ai acestei țări, mergem hotărâți și uniți să construim Moldova Europeană”, a scris Spînu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu s-a întâlnit cu coraportorii APCE

Maia Sandu s-a întâlnit cu coraportorii APCE Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevederen cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului...

Moldova va încheia un acord de cooperare tehnică și financiară cu Lituania

Moldova va încheia un acord de cooperare tehnică și financiară cu Lituania Republica Moldova va încheia un Acord de cooperare tehnică și financiară cu Lituania. Citește...

Ruşii răspund cu aceeaşi monedă: Un diplomat român a fost declarat persona non grata la Moscova

Un diplomat român a fost declarat persona non grata la Moscova Ambasadorul României la Moscova, Cristian Istrate, a fost convocat miercuri la Ministerul rus de...

UE autorizează un nou tratament pentru bronşita tabagică

UE autorizează un nou tratament pentru bronşita tabagică Comisia Europeană a autorizat comercializarea unui tratament ''vedetă'' pentru bronşita tabagică, produs de Sanofi, acest medicament, Dupixent, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.