Reacția Procuraturii Anticorupție la acuzațiile lui Guțul privind trădarea lui Șor

Publicat:

Procuratura Anticorupție a venit cu o reacție după ce bașcanul ales al Găgăuziei, Evghenia Guțul l-a acuzat pe Vasile Plevan, adjunctul interimar al procurorului-șef, că i-ar fi propus să-și trădeze colegii de partid.

Potrivit PA, Evghenia Guțul, în cadrul cauzei penale privind finanțarea ilegală a Partidului Politic Șor, a fost citată de către organul de urmărire penală al CNA, pentru efectuarea acțiunii de urmărire penală efectuarea extragerii și examinării informației din telefonul mobil, la care, conform legii, participă în mod obligatoriu, învinuita și apărătorul acesteia, transmite Știri.md.


Citește și : Președinta Bundestagului face o vizită în Republica Moldova

Adjunctul interimar al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Vasile Plevan, membru al grupului de urmărire penală în cadrul acestui dosar, procurorul ierarhic superior, Veronica Dragalin, în prezența avocatului învinuitei, i-au explicat Evgheniei Guțul drepturile și obligațiile, detaliază instituția.

Mai exact, Evgheniei Guțul, i-a fost explicat dreptul de a recunoaște vinovăția, de a colabora cu organul de urmărire penală în condițiile legii și de a încheia acord de recunoaștere a vinovăției, precum și beneficiile acestei proceduri, sub aspectul reducerii pedepsei și celerității procesului penal.

“Astfel, acuzațiile aduse conducerii Procuraturii Anticorupție de către învinuita Guțul Evghenia nu corespund realității și reprezintă o interpretare eronată a acțiunilor legale ale procurorilor”, se arată în comunicatul Procuraturii Anticorupție.

Citește și : Ce vrea România de la summit-ul NATO?

Știri.md amintește că bașcanul ales al Găgăuziei, Evghenia Guțul, membra Partidului Șor, declarat neconstituțional de către judecătorii CC, scrie că Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție (PA), și Vasile Plevan, adjunctul interimar al procurorului-șef, i-ar fi propus să-și trădeze colegii de partid.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Electorala 2024 | A început expedierea buletinelor pentru cetățenii care vor vota prin corespondență, anunță MAE

Electorala 2024 | A început expedierea buletinelor pentru cetățenii care vor vota prin corespondență, anunță MAE Ministerul Afacerilor Externe a început să expedieze plicurile cu...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Reuters: De ce alegerile din Moldova sunt mai importante decât par

Reuters: De ce alegerile din Moldova sunt mai importante decât par Situată între Ucraina şi România, stat membru al UE, Moldova a oscilat zeci de...

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat În doi ani de mandat, președintele Klaus Iohannis...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.