Reacţia TRM la protestele comuniştilor

Publicat:

Reacţia TRM la protestele comuniştilor

Câţiva membri și simpatizanți ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) au protestat astăzi, 25 septembrie, la sediul postului public de televiziune, Moldova 1, scandând, între altele, „Jos cenzura!”, „Rușine!” și lozinci cu tentă politică.

Organizatorii au instalat în fața sediului un ecran pe care au proiectat un mesaj de promovare electorală al liderului PCRM Vladimir Voronin, difuzarea căruia a fost respinsă în ajun de Instituția Publică Compania Teleradio-Moldova.


Citeşte şi: Hezbollah a lansat pentru prima dată o rachetă balistică în direcţia Tel Avivului – Stiripesurse.md

Compania precizează într-un comunicat, că a respins difuzarea mesajul de promovare electorală al formațiunii participante la referendumul republican constituțional din 20 octombrie pe motiv că nu respecta mai multe prevederi legale, inclusiv cea care interzice limbajul sexist, incitarea la ură și agitația electorală împotriva altor concurenți. Formațiunii i-a fost solicitată ajustarea conținutului mesajului în conformitate cu normele legale.

Reacţia TRM la protestele comuniştilor

TRM mai subliniază că „examinează minuțios toate mesajele de promovare electorală și spoturile de publicitate electorală prezentate de concurenți și participanții la referendum” și că a respins până acum difuzarea și altor mesaje și spoturi solicitând ajustarea lor la normele legale.

Compania „Teleradio-Moldova” mai precizează că, în calitate de furnizor național de servicii media, reflectă campania electorală pentru alegerile prezidențiale și pentru referendumul republican constituțional în conformitate cu principiile echității, echilibrului și imparțialității. TRM îndeamnă toți concurenții electorali, indiferent de orientarea lor politică, să se asigure că mesajele și spoturile lor electorale respectă cerințele legale.

Amintim că, pe 20 septembrie, s-a început campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional cu privire la aderarea la UE.

În primele 15 zile ale campaniei electorale, partidele politice beneficiază de 10 minute gratuite la radio și de 5 minute la televiziune, potrivit Regulamentului privind reflectarea alegerilor de către instituțiile mass-media, aprobat de CEC.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netflix, noutățile lunii octombrie. Top filme și seriale

Netflix, noutățile lunii octombrie. Top filme și seriale Netflix a pregătit pentru luna octombrie sezonul 2 din „The Diplomat”, un nou capitol din viaţa zbuciumată...

Muntele Everest crește în înălțime

Muntele Everest crește în înălțime Oamenii de știință au descoperit că muntele Everest, cel mai înalt din lume, crește în înălțime. Ei au încercat să...

Cum se mai ‘simte’ cafeaua noastră cea de toate zilele în 2024?

Cum se mai 'simte' cafeaua noastră cea de toate zilele în 2024? Pe 1 octombrie sărbătorim Ziua Mondială a Cafelei. E – la fel ca...

Bombă de o tonă din Al Doilea Război Mondial, găsită în sudul Budapestei

Bombă de o tonă din Al Doilea Război Mondial, găsită în sudul Budapestei O bombă de producţie americană din Al Doilea Război Mondial, cu greutatea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.