X

Reacții de la Bruxelles după deschiderea oficială a negocierilor de aderare: „Viitorul Ucrainei și Moldovei este în UE”

Reacții de la Bruxelles după deschiderea oficială a negocierilor de aderare: „Viitorul Ucrainei și Moldovei este în UE”

Președintele Consiliului European, Charles Michel, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, au transmis mesaje de susținere autorităților de la Chișinău în legătură cu deschiderea oficială a negocierilor de aderare la UE a Republicii Moldova și Ucrainei. Înalții oficiali europeni promit că sprijinul european pentru Republica Moldova va continua.

„Salut acordul de principiu privind cadrele de negociere pentru negocierile de aderare pentru Ucraina și Moldova. Așteptăm cu nerăbdare primele conferințe interguvernamentale cu ambele state. Ne respectăm promisiunile și vă vom sprijini pe drumul de aderare în calitate de membru cu drepturi depline al UE”, a menționat președintele Consiliului European, Charles Michel.

Citește și: Maia Sandu, după anunțul anunțul de demarare a negocierilor de aderare la UE: „Este un pas important”

„Felicitări Ucrainei și Moldovei. Acesta este un pas uriaș înainte în parcursul dumneavoastră către UE. Comisia Europeană va fi alături”, a menționat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Salut acest pas important. Viitorul Ucrainei și Moldovei este în UE. Parlamentul European va continua să lucreze îndeaproape cu ambele țări în vederea aderării la UE”, a menționat președintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

Amintim că astăzi, vicepremierul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov a anunțat că ambasadorii țărilor membre pe lângă UE au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina.

Astfel, prima Conferință Interguvernamentală Moldova-Uniunea Europeană ar urma să aibă loc pe 25 iunie.

După anunțul Cristinei Gherasimov, ministra pentru integrare europeană a Republicii Moldova și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj. Șefa statului s-a arătat încântată de decizia președinției belgiene.

Tags: bruxellesnegocierilor de aderareViitorul Ucrainei și Moldovei
Social