X

Reacţii după atacul de la o sinagogă din California

Preşedintele israelian Reuven Rivlin a declarat că atacul armat de la o sinagogă din California “ne aduce din nou aminte dureros că antisemitismul şi ura împotriva evreilor sunt încă printre noi, peste tot”, relatează duminică dpa, scrie Agerpres.

O persoană a fost ucisă şi alte trei rănite când o persoană înarmată a deschis focul sâmbătă într-o sinagogă din oraşul Poway, la nord de San Diego.

Citește și : Alegeri anticipate în Spania duminică: Premierul Pedro Sanchez este considerat favorit

“Nicio ţară şi nicio societate nu sunt imune. Doar prin educaţie pentru amintirea Holocaustului şi toleranţă putem să ne vindecăm de acest flagel”, a spus Rivlin într-un comunicat.

La rândul său, ministrul german de externe Heiko Maas a declarat că “ne confruntăm încă o dată cu informaţii înspăimântătoare despre o crimă provocată de ura antisemită”, potrivit dpa.

“Atacul de la sinagoga Chabad din Poway este un atac împotriva noastră, a tuturor”, insistă ministrul într-o postare pe Twitter, în care a transmis condoleanţe familiei îndoliate.

Un tânăr de 19 ani, care se declara antisemit şi islamofob, a ucis o femeie şi a rănit trei persoane, între care un rabin, deschizând focul cu o armă automată într-o sinagogă din apropiere de San Diego (sudul Californiei), crimă denunţată şi de preşedintele american Donald Trump ca fiind “motivată de ură”, potrivit AFP.

Citește și : Un mort şi trei răniţi într-o sinagogă în California

Atacul de sâmbătă, în ultima zi de Pesah, paştele evreiesc, a vizat comunitatea evreiască din Poway, un oraş cu circa 50.000 de locuitori. El a avut loc exact după şase luni de la cel care a costat viaţa a 11 persoane într-o sinagogă din Pittsburgh.

Tags: californiaevreiHeiko MaasholocaustReuven Rivlinsinagoga
Categorii: Știrile zilei