Reacţii internaţionale după summitul istoric din Singapore

Publicat:

Documentul semnat de preşedintele american Donald Trump şi de liderul nord-coreean Kim Jong Un, ce prevede o ‘denuclearizare completă a peninsulei coreene’, este un ‘pas semnificativ’, a salutat marţi ministrul francez al afacerilor europene, Nathalie Loiseau, exprimând însă dubii că ‘au fost atinse toate obiectivele în câteva ore’ la summitul din Singapore, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Această întâlnire este în sine un eveniment semnificativ’, dar ‘ce aşteptăm toţi este începerea unei negocieri privind denuclearizarea peninsulei coreene’, a comentat Loiseau.


Citeşte şi: Trump prevede o relaţie FORMIDABILĂ cu Kim

Întrebată despre retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul, Nathalie Loiseau a criticat dublul standard aplicat de Washington: ‘Semnarea unui document cu Kim Jong Un, care a mers până la a obţine arma nucleară, înseamnă practic a recompensa pe cineva care a încălcat toate tratatele internaţionale’.

La Tokyo, premierul japonez Shinzo Abe şi-a exprimat speranţa că summitul va conduce la o rezolvare cu succes a problemelor legate de programele balistic şi nuclear ale Coreei de Nord, precum şi la revenirea cetăţenilor japonezi răpiţi de Phenian în urmă cu câteva decenii, notează agenţia Kyodo.

‘Coreea de Nord este bogată în resurse (naturale) şi are o forţă de muncă harnică. Va avea un viitor luminos dacă va merge pe drumul cel bun’, a declarat Abe, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său malaezian, Mahathir Mohamad.

Citeşte şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în Bulgaria. Doi oameni au murit

Este probabil ca Shinzo Abe să aibă o discuţie telefonică în cursul zilei cu Donald Trump, pentru a fi informat despre rezultatul summitului în ce priveşte denuclearizarea Phenianului.

Ministrul japonez de externe, Taro Kono, a declarat pentru presă, în cursul dimineţii, că ‘punctul principal este dacă Phenianul va arăta un angajament clar în eforturile de renunţare la toate armele de distrugere în masă şi la rachete de toate razele de acţiune’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.