X

Se reaprinde fitilul. Cinci militari ucraineni au fost ucişi în estul separatist

Cinci soldaţi ucraineni au fost ucişi joi în confruntări cu rebelii separatişti proruşi în regiunea Lugansk din estul Ucrainei, a anunţat vineri o sursă oficială de la Kiev, relatează AFP, potrivit agerpres.

Aceasta este una dintre cele mai grele pierderi înregistrate într-o singură zi de către forţele ucrainene de la noul armistiţiu intrat în vigoare în august.

Confruntările au avut loc în apropiere de satul Krîmskoe, la circa 40 de kilometri nord de Lugansk, ‘capitala’ uneia dintre cele două regiuni separatiste care nu se mai află sub controlul Kievului, a declarat jurnaliştilor secretarul Consiliului ucrainean de securitate şi apărare, Oleksandr Turcinov.

Citeşte şi: Autorităţile italiene fac un bilanţ îngrijorător al activităţii MAFIEI

Acesta a acuzat de altfel Rusia că a ‘mărit recent contingentul militar în teritoriile ocupate’, formulă prin care Kievul desemnează cele două ‘republici’ autoproclamate Lugansk şi Doneţk.

Din aprilie 2014, Ucraina este teatrul unui conflict care s-a soldat cu peste 10.000 de morţi între forţele guvernamentale şi separatişti proruşi susţinuţi, potrivit Kievului şi occidentalilor, de către Rusia, acuzaţie dezminţită de aceasta.

Acordurile de pace semnate la Minsk, în 2015, au avut ca rezultat încheierea mai multor armistiţii, care au dus în mare parte la încetarea violenţelor. Partea politică a acordurilor de la Minsk nu a fost niciodată pusă în aplicare, iar beligeranţii se acuză reciproc pentru acest eşec.

Tags: DoneţkkievOleksandr Turcinovregiunea Luganskrusiasatul Krîmskoeucraina
Categorii: Diaspora