X

Rebelii houthi afirmă că au atacat oraşe saudite şi instalaţii ale companiei Aramco

Mişcarea rebelilor houthi din Yemen, sprijinită de Iran, a anunţat sâmbătă că a lansat 14 drone asupra mai multor oraşe din Arabia Saudită şi a unor instalaţii ale companiei Saudi Aramco la Jeddah, potrivit Reuters, scrie agerpres.  

Yahya Sarea, purtător de cuvânt al rebelilor, a declarat în cursul unei conferinţe de presă televizate că gruparea a atacat rafinării ale Aramco la Jeddah, precum şi ţinte militare la Riad, Jeddah, Abha, Jizan şi Najran.

Citește și : Fostul preşedinte brazilian Lula da Silva a fost primit premierul spaniol

Dar aceste declaraţii conţin inexactităţi, ca şi numele greşit al aeroportului internaţional din Jeddah şi amplasarea greşită a unei baze aeriene.

Grupul petrolier saudit Saudi Aramco, contactat de Reuters, nu a fost disponibil pentru a face comentarii momentan.

Coaliţia, sub comandament saudit, care intervine militar în Yemen, a anunţat vineri că a efectuat o operaţiune în această ţară, distrugând trei drone lansate spre sudul Arabiei Saudite.

Rebelii houthi luptă de şase ani în Yemen împotriva unei coaliţii a monarhiilor din Golf sub conducerea Arabiei Saudite. Mulţi comentatori văd în această confruntare un război prin procură între cele două mari puteri regionale rivale Teheranul şi Riadul.

Citește și : Zeci de pasageri au profitat de escala făcută la Barcelona pentru a cere AZIL în Spania

Tags: Arabia sauditaAramcohouthiIranJeddahrebeliYemen
Categorii: Știrile zilei