X

Rebelii houthi au tras o rachetă de croazieră în direcţia unei centrale nucleare aflate în Abu Dhabi

Rebelii houthi din Yemen au anunţat că au tras o rachetă de croazieră în direcţia unei centrale nucleare aflate în Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite (EAU), relatează duminică agenţia Reuters, precizează agerpres .

Anunţul a fost făcut de rebeli pe site-ul serviciului lor de televiziune duminică, fără să fie furnizată vreo dovadă a atacului lor.

”Unitatea de rachete anunţă lansarea unei rachete de croazieră …către reactorul centralei nucleare Al-Barakah în Abu Dhabi”, potrivit site-ului, care nu oferă alte detalii.

Citește și : O ambarcaţiune sud-coreeană de pescuit s-a răsturnat după ce s-a ciocnit cu o navă de realimentare. Opt oameni au fost uciși.

Yemenul, una dintre cele mai sărace ţări arabe din lume, este cuprins de trei ani de un conflict devastator, ce are loc între guvern, susţinut de Arabia Saudită, şi mişcarea rebelilor şiiţi houthi, sprijiniţi de Iran.

Conflictul s-a intensificat din martie 2015, când houthi au înaintat către Aden, capitala temporară a guvernului, determinând Arabia Saudită şi aliaţii săi sunniţi să lanseze o campanie aeriană împotriva grupării şiite, precizează la rândul său

Tags: Abu DhabiEmiratele Arabe UniterachetaRebelii houthiYemen
Categorii: Sinteze