X

Rebelii hutti vor elibera navele capturate în Marea Roșie dacă dovedesc că sunt din Coreea de Sud

Mișcarea hutti din Yemen a anunțat marți că va elibera navele pe care le-a capturat dacă dovedesc că sunt din Coreea de Sud, după ce a reținut o platformă de foraj tractată de un remorcher saudit în sudul Mării Roșii, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Ministerul de Externe al Coreei de Sud a anunțat capturarea a două dintre navele sale, un remorcher și o dragă de nisip, fiecare având câte un marinar sud-coreean la bord; alături de care erau alte patru persoane cu naționalitate necunoscută. Ambele nave aparțineau companiei sud-coreene Woongjin Development.

Citește și : Ashraf Ghani revendică victoria asupra jihadiștilor în Afganistan

Complementar, odicialul de la Seul a confirmat capturarea remorcherului aparținând Arabiei Saudite, care tracta cele două nave ale Coreei de Sud și care avea la bordul său alte 10 persoane.

Conform unei declarații transmise de oficialul hutti Mohammed Ali al-Houthi, gruparea rebelă a capturat o „navă suspectă” în Marea Roșie, iar echipajul acesteia este tratat bine.

„Gărzile de coastă din Yemen…verifică să vadă dacă nava aparține statelor agresive sau Coreei de Sud, caz în care aceasta va fi eliberată după completarea procedurilor legale”, a adăugat oficialul hutti.

Citește și : Zelenski se declară ‘obosit’ de scandalul legat de Trump şi Burisma

Tags: Coreea de SudhuttiMarea RosieseulYemen
Categorii: Sinteze