Rebelii Seleka ar putea fi implicați în uciderea celor trei jurnaliști în Republica Centrafricană

Publicat:

Regizorul Aleksandr Rastorguev, operatorul Kirill Radchenko și reporterul Orhan Dzhemal, care au murit în Republica Centrafricană, ar fi putut fi uciși de rebelii musulmani Seleka, au informat surse din Africa, citate de un post de radio local, relateză site-ul agenției Tass, potrivit mediafax.

Ambasada rusă în Republica Centrafricană a anunțat marți că trei bărbați au fost găsiți morți în apropierea orașului Sibut, situat la aproximativ 180 de kilometri la nord de capitala Bangui. Ministerul rus de Externe a confirmat ulterior că este vorba despre jurnaliștii Aleksandr Rastorguev, Kirill Radchenko și Orhan Dzhemal.


Citește și : Spania : Un proeminent reprezentant al luptei anticorupţie, judecat pentru participare la mai multe cazuri de şantaj

Trupurile neînsuflețite ale celor trei bărbați au fost descoperite de membrii misiunii ONU de menținere a păcii în Republica Centrafricană (MINUSCA), a relatat postul de radio.

“Autoritățile sunt de părere că rebelii Seleka ar putea fi implicați în această crimă”, a relatat presa locală.

Postul de radio a mai relatat că jurnaliștii au ajuns la Bangui la data de 27 iulie, iar luni au încercat să călătorească în nordul țării la Dekoa, urmând să ajungă la Kaga-Bandoro pentru a face un documentar. Aceștia ar fi fost capturați și uciși la aproximativ 24 de kilometri de Sibut.

Potrivit unor surse, cunoscutul regizor de documentare și cei doi jurnaliști realizau un documentar despre grupul Wagner, o firmă militară privată rusă, pentru o organizație media de investigație, fondată de fostul mogul aflat în exil Mihail Kodorkovsky.

Ministerul rus de Externe a informat că personalul ambasadei ruse la Bangui discută cu autoritățile locale pentru a stabili circumstanțele morții celor trei și a iniția procedurile de returnare a trupurilor acestora în Rusia. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova, a declarat că rudele celor decedați vor primi asistența necesară.

Citește și : Erdogan va aproba pedeapsa cu moartea dacă parlamentul turc votează pentru aceasta

Un purtător de cuvânt al Guvernului din Republica Centrafricană, Ange Maxime Kazagui, a informat că niciunul dintre miniștrii pentru Comunicații și Securitate Publică și Apărare nu a emis acreditate pentru o delegație de jurnaliști din Rusia, relatează The Telegraph.

Atât Republica Centrafricană, cât și Comisia pentru Investigații din Rusia au demarat o anchetă în cazul morții jurnaliștilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.