X

Recean caută vinovați pentru eșecul licitației de la aeroport

Recean caută vinovați pentru eșecul licitației de la aeroport

Premierul Dorin Recean nu vede o problemă în modul în care a fost organizată licitația de la aeroport, în pofida argumentelor care arătau spre o posibilă tentativă de fraudare a acesteia. La fel ca Andrei Spînu, el insistă pe ideea că cineva „din interior și exterior” ar fi sabotat concursul, ceea ce a făcut ca, într-un final, la el să se înscrie doar doi participanți, scrie ziua.md.

Citește și Doi autori moldoveni s-au calificat pentru premiul polonez „Angelus”

În cadrul unei emisiuni la Pro TV Chișinău, Recean a făcut trimitere și la o presupusă anchetă, care ar urma să stabilească cine au fost „sabotorii”. Asta în timp ce termenul inițial stabilit de APP pentru organizarea licitației era de doar o lună, iar condițiile impuse făceau ca la concurs să se califice o singură companie, „Lagardere Travel Retail”, din Franța.

„Urmează APP să dea un program foarte clar cum licitația poate fi reluată, pentru că ea a fost sabotată. Am văzut că există doar doi participanți, ceea ce este insuficient. Este clar deja că licitația a fost sabotată și din interior și din exterior. Urmează ancheta să determine cum aceste lucruri s-au întâmplat. APP va spune foarte clar care este calendarul următoarei licitații”, a declarat Recean.

Recean caută vinovați pentru eșecul licitației de la aeroport

Totuși, în loc să caute vinovații în Guvern și printre cei care au organizat nemijlocit concursul, șeful executivului consideră că de vină pentru acest eșec ar fi Ilan Șor.

„Exact asta era obiectivul acestei grupări, să perpetueze aflarea lui Șor în acele spații comerciale și ăsta era obiectivul lor – să discrediteze acest proces de licitație. Aeroportul și alte obiecte de infrastructură au nevoie de investiții și asta caută să găsească Guvernul, anume investiții.

Noi am luat ca și parteneri corporația financiară AFC, care are și experiență, dar și, foarte important, și reputația necesară, ca să avem un proces transparent de atragere a acestor investiții, dar și să atragem investitori serioși”, a menționat premierul Recean.

 

Tags: cautăReceanvinovaţi
Categorii: EconomieȘtirile zilei