X

Recean, discuții cu autoritățile publice locale din raionul Dondușeni

În discuția cu primarii, șeful Executivului a vorbit despre necesitatea consolidării eforturilor autorităților publice de toate nivelurile, pentru accelerarea procesului de modernizare a țării.

Oportunitățile de dezvoltare a localităților, modernizarea infrastructurii rutiere și sociale, prin prisma obiectivului strategic de integrare a R. Moldova în Uniunea Europeană, au fost subiectele abordate în cadrul întrevederii prim-ministrului, Dorin Recean, cu autoritățile publice locale și serviciile desconcentrate din raionul Dondușeni.

Citește și : Recean dorește integrarea cetățenilor din Transnistria

În mod special, Dorin Recean s-a referit la prioritizarea proiectelor de renovare a spitalelor și instituțiilor de învățământ, dezvoltarea infrastructurii rutiere și digitalizarea serviciilor publice.

„Obiectivul nostru principal este aderarea la Uniunea Europeană. Este singura noastră cale spre un viitor prosper.

Trebuie să construim Europa la noi acasă, să modernizăm școli, spitale, să construim drumuri, prin eforturi comune cu partenerii noștri de dezvoltare.

Subiectele pe care trebuie să le avem pe agendă – sunt problemele cetățenilor”, a spus premierul Dorin Recean.

În acest context, prim-ministrul a îndemnat autoritățile publice locale să folosească oportunitățile Programului Național „Satul European” și să examineze avantajele procesului de amalgamare voluntară a localităților.

De asemenea, șeful Cabinetului de miniștri a vorbit despre importanța susținerii mediului de afaceri, debirocratizării serviciilor publice și creării condițiilor atractive în zonele rurale  pentru investitori și pentru activitatea producătorilor mici.

Citește și : Vasile Plevan riscă să fie REVOCAT din funcția de șef adjunct al PA

Primarii s-au referit la problemele cu care se confruntă, între care necesitatea de subvenționare a motorinei pentru agricultorii care prelucrează livezi vechi, accelerarea procesului de reparație a drumului Soroca-Otaci, modificarea Regulamentului privind delimitarea selectivă a bunurilor imobile, proprietate publică.

Tags: DonduşeniR. MoldovaSatul Europeanuniunea europeana
Categorii: Politică