X

Recean: Felicitări celor 612 localități care au câștigat finanțarea proiectelor în cadrul programului ‘Satul European’

Recean: Felicitări celor 612 localități care au câștigat finanțarea proiectelor în cadrul programului ‘Satul European’

Decizia privind aprobarea listei celor 612 proiecte selectate spre finanțare prin Programul „Satul European”, ediția 2024, va fi examinată de Guvern pe 21 august, iar ulterior va începe implementarea inițiativelor. Anunțul a fost făcut la începutul ședinței de astăzi a Guvernului de către premierul Dorin Recean, care a apreciat efortul autorităților din cele 612 localități care au câștigat competiția și a remarcat „o creștere semnificativă a calității proiectelor prezentate”, transmite MOLDPRES.

„În primul rând felicitări celor 612 localități care au câștigat competiția pentru finanțarea proiectelor în cadrul programului „Satul European”, inițiativă a președintei Maia Sandu. Vreau să mulțumesc primarilor și apreciez că ei, împreună cu echipele lor, au scris proiecte foarte bune. De această dată, am remarcat o creștere semnificativă a calității proiectelor prezentate. Mai facem o rundă și o să fim pregătiți de asimilarea fondurilor de preaderare. Apreciez și munca enormă făcută de echipa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pentru ca să selecteze aceste proiecte conform criteriilor. Pe 21 august vom aproba în ședința de Guvern proiectele și corespunzător spor la treabă”, a afirmat Dorin Recean, la începutul ședinței de Guvern, potrivit radiochisinau.md.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a menționat că „imediat după data de 21 august, semnăm contractele și începem implementarea proiectelor”.

Autoritățile au anunțat astăzi că 612 proiecte au fost selectate în cadrul Programului Național Satul European, ediția 2024. Cele mai multe localități au aplicat pentru construcția sau extinderea rețelelor de alimentare cu apă și servicii de canalizare – 223 de proiecte, ceea ce înseamnă că 223 de primării vor oferi acces la apă sau condiții sanitare de calitate în comunitățile lor. Bugetul alocat proiectelor de apă și canalizare este de 1,59 miliarde de lei.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Tags: Andrei SpînuguvernReceanSatul European
Politică