X

Recean: Guvernul este alături de fiecare dată de fermieri pentru a găsi soluții pentru problemele cu care se confruntă

Recean: Guvernul este alături de fiecare dată de fermieri pentru a găsi soluții pentru problemele cu care se confruntă

Guvernul este alături de fiecare dată de fermieri și îi invită la masa de discuții pentru a găsi soluții pentru problemele cu care se confruntă. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean, care a venit și cu mai multe precizări referitor la acțiunile întreprinse de Executiv pentru a ajuta agricultorii.

Potrivit lui, Guvernul a îndeplinit toate solicitările fermierilor, potrivit deschide.md.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Fermierii au cerut compensarea pierderilor, Guvernul a alocat 200 de milioane de lei. Fermierii au cerut lege specială pe modelul României – Parlamentul a votat legea specială pe modelul României. Fermierii au cerut reeșalonarea datoriilor – cadrul normativ a fost făcut pentru a permite ca fermierii să nu fie executați timp de 6 luni dacă nu-și pot onora datoriile. Fermierii acum cer să fie incluse și datoriile din alți ani, nu doar din acest an și să fie incluși în neplata datoriilor și furnizorii de îngrășăminte – ceea ce înseamnă că întregul sistem se va nărui din cauza că nimeni nu-și plătește datoriile” a notat Recean.

Șeful Executivului, în ultimii 4 ani, agricultura a fost subvenționată cu 7 miliarde de lei – cea mai mare sumă de la independență. Nu e suficient doar să creștem mereu banii alocați pentru pierderi, e nevoie de o schimbare serioasă pentru ca fermierii să nu mai aibă pierderi.

Citește și: La scrutinele din 20 octombrie, peste hotare vor fi deschise 234 de secții de vot

Haideți să lucrăm împreună pentru a găsi soluții, dar, repet, acestea pot fi găsite doar prin dialog, la masa de discuții. Și vin cu un îndemn pentru toți – să nu facem politică pe seama nevoilor fermierilor” a punctat Dorin Recean.

Tags: agricultorifermieriRecean
Politică