Recean, întrevedere cu reprezentanții ENEMO: Să ne asigurăm că legea este respectată în întreaga perioadă electorală

Publicat:

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu reprezentanții Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO), aflați în misiune de monitorizare a scrutinului din data de 5 noiembrie.

Aceștia au discutat despre asigurarea transparenței și respectarea proceselor libere și democratice în context electoral.


Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

Potrivit lui Recean, Guvernul a susținut un șir de modificări legislative pentru asigurarea unui proces electoral liber, corect și transparent.

„Este esențial ca acum, în procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană, să ne asigurăm că legea este respectată nu doar în ziua alegerilor, dar în întreaga perioadă electorală. Instituțiile statului nu vor permite finanțări ilegale ale partidelor și campaniilor electorale. Contăm și pe recomandările observatorilor din cadrul ENEMO în acest proces”, a menționat prim-ministrul.

La rândul lor, reprezentanții ENEMO au subliniat că misiunea va oferi expertiza necesară pentru îmbunătățirea transparenței procesului electoral. De asemenea, urmează să fie evaluate integritatea și compatibilitatea acestuia cu obligațiile internaționale ale Moldovei, cu standardele pentru alegeri democratice, precum și cu cadrul legislativ intern.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

Pentru monitorizarea scrutinului din 5 noiembrie, Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor a acreditat patru membri ai echipei de bază și patru observatori pe termen lung, ca parte a Misiunii sale Internaționale de Observare a Alegerilor (MIOA).

Pentru alegerile locale din 5 noiembrie, ENEMO a activat cea de-a șasea misiune în Republica Moldova.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Persoanele ‘păsări de noapte’, rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme

Persoanele 'păsări de noapte', rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme Un studiu efectuat pe pe 26.000 de persoane...

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa Kate Middleton, Prințesa de...

Alec Baldwin le mulţumeşte susţinătorilor săi după anularea procesului pentru omor prin imprudenţă

Alec Baldwin le mulţumeşte susţinătorilor săi după anularea procesului pentru omor prin imprudenţă Actorul american Alec Baldwin le-a mulţumit celor care l-au susţinut după ce...

Postul TV Cartoon Network neagă zvonurile privind închiderea

Postul TV Cartoon Network neagă zvonurile privind închiderea Cartoon Network alungă zvonurile de închidere după un protest viral pe rețelele sociale, reafirmându-și angajamentul față de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.