X

Recean, premier desemnat al Republicii Moldova: De la al doilea război încoace suntem în cel mai înalt risc de provocări

 Republica Moldova este, de la al doilea război mondial până în prezent, „ în cel mai înalt risc de provocări” și este nevoie de consolidarea sectorului de securitate, spune premierul desemnat al R. Moldova, Dorin Recean, potrivit agerpres.

„Voi purcede imediat la formarea garniturii guvernamentale și acțiunile care sunt necesare pentru implementarea programului de guvernare. Vom purcede imediat la acțiuni pe trei dimensiuni, cele mai importante. Primul este ordinea și disciplina în instituții, Instituțiile trebuie să deservească cetățeni, trebuie să deservească mediul de afaceri. Da, există rezistență, dar o vom depăși. A doua acțiune de intervenție rapidă este să avem o nouă viață pentru economie. Aceasta înseamnă să oferim mai multe resurse accesibile, în special pentru investițiile în domeniul de afaceri, în IMM-uri. Asta e calea să avem locuri de muncă, salarii mai nari și să creem bunăstare pentru fiecare dintre noi”, spune Dorin Recean.

Citește și : Zelenski va deschide o conferinţă a miniştrilor sportului privind prezenţa ruşilor la Jocurile Olimpice din 2024

El a precizat că cea de-a treia direcție este pacea și stabilitatea.

„Trebuie să conștientizăm că de la al doilea război încoace suntem în cel mai înalt risc de provocări. Avem nevoie să consolidăm sectorul de securitate în așa fel încât toată lumea să se simtă în siguranță. Dominanta programului de guvernare este integrarea europeană. trebuie să accelerăm procesul de armonizare a lkegislației și să implementăm toate condiționalitățile”, a încheiat Recean.

Președintele Maia Sandu l-a desemnat vineri pe Dorin Recean pentru postul de premier al Republicii Moldova, după demisia Nataliei Gavrilița.

Dorin Recean a fost până în prezent consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Între 2012 și 2015, acesta a fost ministru de Interne, iar între 2010 și 2012 viceministru al Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor.

Natalia Gavrilița și-a anunțat vineri demisia din funcția de premier.

Tags: Dorin ReceanMaia Sandurazboirepublica moldova
Categorii: Diaspora