X

Recean s-a întâlnit cu nouă deputați din Găgăuzia

Recean s-a întâlnit cu nouă deputați din Găgăuzia

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întâlnire cu nouă deputați ai Adunării Populare din UTA Găgăuzia. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă. Acesta a menționat că părțile au discutat despre „sincronizarea unei agende comune, vizând promovarea bunăstării comunității în regiune”.

„Aș vrea să confirm, într-adevăr a fost o întâlnire recentă a premierului Dorin Recean cu nouă reprezentanți ai Adunării Populare din UTA Găgăuzia în care s-a vorbit despre sincronizarea unei agende comune vizând promovarea bunăstării comunității în regiune, dar și într-o demonstrație unanimă față de principiile democrației, premierul Recean și deputații Adunării Populare au conchis că respectarea legii este fundamentală și că integritatea aleșilor locali se află în centrul unei guvernări transparente și responsabile”, a comunicat Vodă, transmite newsmaker.md.

Citeşte şi: CUTREMUR în guvernul ucrainean! Şase miniştri adjuncţi ai apărării au fost DEMIŞI – Stiripesurse.md

Despre ședința cu ușile închise, echipa newsmaker a fost informată de câțiva participanți concomitent. Aceștia au precizat că, pe lângă premierul Dorin Recean și șeful SIS, Alexandru Musteața, la întrevedere au asistat reprezentanți ai Procuraturii Generale și ai Procuraturii Anticorupție, dar și fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare, directorul IPIS, Vladislav Kulminski.

Recean s-a întâlnit cu nouă deputați din Găgăuzia

Unul dintre participanții la întâlnire a declarat pentru NM că reprezentanții autorităților centrale au încercat să-i convingă pe deputații găgăuzi să nu se grăbească să aprobe Comitetul Executiv propus de bașcanul Evghenia Guțul.

Adunarea Populară a Găgăuziei a votat noua componență a Comitetului Executiv, în frunte cu bașcanul Evghenia Guțul.

Ulterior, bașcanul Găgăuziei a venit cu declarații oficiale. „Două luni noi nu am putut aproba Comitetul Executiv. Sunt sigură că fiecare membru al Comitetului va depune tot efortul, toate cunoștințele, toată experiența și profesionalismul pentru a realiza toate proiectele pe care noi le-am promis în perioada electorală. Sunt sigură în fiecare dintre ei și îmi asum că tot ce noi am promis noi vom face”, a spus Guțul.

Tags: Evghenia GuţulGagauzia
Categorii: PoliticăȘtirile zilei