Recean s-a întâlnit la Kiev cu șeful Legislativului ucrainean

Publicat:

Recean s-a întâlnit la Kiev cu șeful Legislativului ucrainean

În cadrul vizitei de lucru la Kiev, premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu șeful Legislativului ucrainean, Ruslan Stefanciuk. Oficialii au discutat despre consolidarea dialogului politic, inclusiv a cooperării interparlamentare, în atingerea obiectivului comun de aderare la UE.

De asemenea, Recean și Stefanciuk au efectuat un schimb de opinii în legătură cu evoluțiile recente din Ucraina și situația actuală de securitate din regiune, în contextul războiului din țară, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Putin nu uită şi nu iartă! Avionul în care se afla Prigojin S-A PRĂBUŞIT în Rusia!

Dorin Recean a reconfirmat disponibilitatea Republicii Moldova pentru acordarea continuă a ajutorului umanitar Ucrainei, dar și cetățenilor ucraineni care rămân pe teritoriul țării noastre.

Recean s-a întâlnit la Kiev cu șeful Legislativului ucrainean

Totodată, premierul Republicii Moldova a vorbit și despre progresele înregistrate de țara noastră în parcursul european și agenda de reforme implementate.

„Sperăm ca, până la sfârșitul anului, să înceapă negocierile de aderare la UE. Pentru Republica Moldova și Ucraina, acesta este obiectivul central al autorităților, susținut de populația țărilor noastre”, a spus premierul Dorin Recean.

În cadrul întrevederii a mai fost discutată importanța implementării proiectelor, în special a celor privind reconstruirea și crearea infrastructurii transfrontaliere moldo-ucrainene, în scopul facilitării fluxurilor de tranzit, export și import al mărfurilor. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.