Recean și Bolea au discutat cu reprezentanții Asociației Moldova Fruct despre dezvoltarea sectorului horticol

Publicat:

Recean și Bolea au discutat cu reprezentanții Asociației Moldova Fruct despre dezvoltarea sectorului horticol

Prim-ministrul Dorin Recean și viceprim-ministrul, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, au discutat, astăzi, cu reprezentanții Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct, despre dezvoltarea și necesitățile sectorului horticol din Republica Moldova.

Premierul Dorin Recean a remarcat creșterea considerabilă, în ultimii ani, a volumului și sortimentului de fructe moldovenești exportate și valorificarea a noi piețe de desfacere, potrivit agrobiznes.md.


Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Premierul a vorbit despre angajamentul autorităților de a susține în continuare dezvoltarea agriculturii și sectorului horticol, inclusiv pentru a oferi posibilități de finanțare mai accesibilă pentru producătorii din domeniu.

Discuțiile s-au referit și la posibilitățile de irigare a plantațiilor de pomi fructiferi, prin valorificarea apelor de suprafață și studierea oportunității de folosire a apelor subterane, într-un mod rațional, prudent și inofensiv pentru mediu.

Acest aspect urmează să fie analizat mai profund de specialiștii din domeniu și cercetători, în perioada imediat următoare.

De asemenea, a fost analizată posibilitatea de lărgire a spectrului de activități calificate drept agricole, în condițiile în care activitățile desfășurate de antreprenorii din domeniu devin tot mai diverse.

Este vorba despre sortare, ambalare, depozitare și alte activități adiacente, inclusiv de prestare a serviciilor către alți întreprinzători din sector.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Asociația Moldova Fruct reprezintă peste 250 de întreprinderi ce activează în domeniul agricol: producători, procesatori, exportatori de fructe, dar și prestatori de servicii.

În anul 2023, exporturile de fructe autohtone au sporit esențial, fiind valorificată tot mai mult piața europeană, ca urmare a excluderii taxelor și cotelor de import pentru produsele moldovenești.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un nou studiu a descoperit ‘trucul simplu’ pe care trebuie să îl știe cuplurile când se ceartă

Un nou studiu a descoperit 'trucul simplu' pe care trebuie să îl știe cuplurile când se ceartă Cuplurile ar trebui să ia o pauză de...

Una dintre insulele de legendă ale Greciei se scufundă încet în mare

Una dintre insulele de legendă ale Greciei se scufundă încet în mare În mitologia greacă era considerată locul de naștere al zeului Apollo și cea...

Operațiune comună între Moldova și Ucraina: Droguri în valoare de 3,3 milioane de lei, capturate la Chișinău

Operațiune comună între Moldova și Ucraina: Droguri în valoare de 3,3 milioane de lei, capturate la Chișinău Droguri în valoare de 3,3 milioane de lei...

CEC a acreditat mai mulți observatori naționali pentru monitorizarea referendumului și a alegerilor prezidențiale

CEC a acreditat mai mulți observatori naționali pentru monitorizarea referendumului și a alegerilor prezidențiale Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat 4 observatori naționali partea Asociației...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.