X

Recenta lansare de rachete de către armata nord-coreeană a făcut parte din antrenamentul militar regulat, explică MAE de la Phenian

Recenta lansare de rachete de către Coreea de Nord, supervizată de liderul nord-coreean Kim Jong Un, a fost un exerciţiu “de rutină şi de autoapărare”, a asigurat miercuri Ministerul de Externe nord-coreean, citat de media de stat, preluate de Reuters şi Yonhap, potrivit Agerpres.

“Exerciţiul desfăşurat de armata noastră a făcut pur şi simplu parte din antrenamentul militar regulat şi nici nu a vizat pe cineva, nici nu a dus la o agravare a situaţiei în regiune”, a afirmat un purtător de cuvânt al ministerului într-un comunicat difuzat de agenţia de presă de stat KCNA.

Citește și : Guvernul italian se descotorosește de un consilier important, bănuit că a fost ‘mânjit’ de mafie

Mai mult, a fost vorba evident de ceva “diferit de manevrele de război desfăşurate de unele ţări împotriva altor state suverane”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Coreea de Nord a lansat sâmbătă mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune în largul coastelor sale estice, inclusiv o “armă teleghidată tactică” nou dezvoltată, susţine Phenianul. Lansarea a survenit în contextul în care discuţiile Phenianului cu SUA sunt blocate

Tags: Coreea de NordexercitiuKim Jong Unrachete
Categorii: Știrile zilei