Recep Tayyip Erdogan a fost primit cu proteste la Paris

Publicat:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost primit cu proteste faţă de deteriorarea situaţiei libertăţii presei şi drepturilor omului, vineri, la Paris, unde a fost primit de către omologul său francez Emmanuel Macron, relatează The Associated Press.

Aceasta este prima vizită pe care Erdogan o efectuează în Franţa după ampla epurare pe care Guvernul său a lansat-o în urma tentativei de lovitură de stat din iulie 2016. Aproximativ 50.000 de persoane au fost arestate, iar alte aproximativ 110.000 au fost date afară din sectorul guvernamental, conform news.ro.


Aproximativ 30 de activişti din cadrul organizaţiei Reporteri fără Frontiere au agitat, în faţa ambasadei turce, imagini cu jurnalişti încarceraţi în Turcia.

Citește și : Legea împotriva ‘fake news’ propusă de Emmanuel Macron a fost întâmpinată cu reacţii critice

Câţiva protestatari, în principal etnici kurzi, au încercat ulterior să ajungă la Palatul Elysee, însă poliţia i-a împins înapoi pe o stradă lăturalnică.

Partidul Comunist francez şi alte partide de stânga au denunţat vizita lui Erdogan în Franţa, care are loc cu o zi înainte de marcarea a cinci ani de la asasinarea la Paris a trei activiste kurde.

”Sistemul judiciar francez a relevat implicarea serviciilor secrete turce în această crimă”, a subliniat PC într-un comunicat.

Macron urma să discute problema libertăţii presei cu Erdogan.

Pe agenda celor doi şefi de stat figurează, între altele, dicuţii cu privire la relaţia Ankarei cu Uniunea Europeană (UE), conflictul israeliano-palestinian şi Războiul din Siria.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.