Recomandarea unui reputat om de ştiinţă britanic: ‘Renunțați la măsura de autoizolare după Paște, Covid devine o răceală comună!’

Publicat:

Regulile de autoizolare ar trebui eliminate de Paște, în timp ce Covid devine o răceală obișnuită, a sugerat un important om de știință.

Cerința de a rămâne acasă timp de șapte zile după testarea pozitivă la virus – redusă de la zece zile cu o clauză „test pentru eliberare” săptămâna trecută – provoacă haos în întreaga economie, pe măsură ce absențele cresc în rândul personalului, transmite The Telegraph.


Criza a lovit în mod deosebit NHS, cu 18.829 de angajați din domeniul sănătății plecați în ‘medical’ din cauza coronavirusului până pe 19 decembrie, în timp ce nivelurile de absențe din Londra – 3.874 – au depășit nivelurile de anul trecut.

Rețelele feroviare și companiile aeriene se confruntă, de asemenea, cu un val de anulări, în timp ce școlile elaborează planuri de urgență pentru noul trimestru din ianuarie, pentru a aborda forța de muncă epuizată.

Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea din East Anglia, a spus că persoanelor cu Covid ar trebui să li se permită „să-și continue viața normală”, după ce experții au spus că omicronul s-a manifestat ca o răceală ușoară în multe cazuri.

Întrebat la BBC Breakfast despre lipsa personalului NHS din cauza faptului că lucrătorii trebuie să se izoleze, el a spus: „Aceasta este o boală care nu dispare, infecția nu dispare, deși nu o vom mai privi ca pe o boală gravă pentru mult timp.

„În cele din urmă, va trebui să lăsăm oamenii care sunt pozitivi cu Covid să-și facă viața normală, așa cum ar face-o cu orice altă răceală. Și așa că, la un moment dat, trebuie să ne relaxăm.

„Dacă regulile de autoizolare sunt cele care provoacă durerea asociată cu Covid, atunci ar trebui să facem asta mai devreme sau mai târziu.”

El a sugerat că „odată ce am trecut de Paște, poate, atunci probabil ar trebui să începem să ne uităm la reducerea restricţiilor, în funcție, bineînțeles, de stadiul bolii de la acel moment”.

Prof. Hunter, o autoritate medicală de top, a adăugat: „Covid este doar un virus dintr-o familie de coronavirusuri, iar celelalte coronavirusuri aruncă noi variante de obicei în fiecare an și aproape sigur că asta se va întâmpla şi cu Covid – va deveni efectiv, doar o altă cauză a răcelii comune.”

Amintind de apelurile făcute la adresa parlamentarilor din ultimele luni, el a spus că Covid nu va justifica raportarea zilnică a numerelor de cazuri în continuare.

‘Lipsa personalului este o provocare mai mare pentru NHS decât pacienții cu Covid’

Marți dimineaţă, directorul executiv al NHS Providers, Chris Hopson, a avertizat că absențele personalului ar putea reprezenta o provocare mai mare pentru serviciul de sănătate decât pacienții care au nevoie de tratament pentru Covid.

El a declarat pentru BBC Breakfast: „Acum observăm o creștere semnificativă a nivelului de absențe ale personalului, iar mulți dintre directorii noștri spun că probabil aceasta va fi o problemă mai mare și o provocare mai mare pentru ei decât numărul de persoane care vin la spital şi au nevoie de tratament anti-Covid.

„Deci, ceea ce vedem este că în unele spitale trebuie să redistribuim personalul pentru a umple golurile care sunt lăsate în serviciile esențiale și critice de către personalul care nu are absențe legate de Covid”.

Școlile elaborează planuri pentru a trimite acasă grupuri întregi de clase și pentru a readuce acasă învățarea la distanță, pe fondul îngrijorării crescânde că varianta omicron va duce la lipsa de personal scăpată de sub control în ianuarie.

Guvernul a recunoscut deja că școlile sunt susceptibile de a se confrunta cu perturbări până la Paște și a îndemnat personalul pensionat să se întoarcă la catedre.

Pentru a reduce presiunea asupra forței de muncă, perioada necesară de autoizolare după testarea pozitivă pentru Covid a fost redusă de la 10 la 7 zile dacă persoana prezintă un rezultat negativ al testului de flux lateral în zilele șase și șapte.

Lipsa de personal Covid perturbă, de asemenea, călătoriile festive, deoarece mai mult de o cincime dintre companiile feroviare au fost afectate de anulări.

Răspândirea variantei mai transmisibile a dus la anularea a zeci de zboruri din Marea Britanie și a mii la nivel internațional, precum și focare de coronavirus pe navele de croazieră.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.