Recomandări MAE România pentru trecerea frontierelor bulgare. Plata taxei de pod, vignetă, starea drumurilor

Publicat:

Recomandări MAE România pentru trecerea frontierelor bulgare. Plata taxei de pod, vignetă, starea drumurilor

Este sezonul vacanțelor, iar de multe ori drumul nostru către relaxare trece prin vămile bulgărești. Circumstanță agravantă, lucrările care au loc pe “Podul prieteniei”. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, vineri, recomandări privind trecerea frontierelor bulgare în perioada 20 iulie – 15 septembrie, când se preconizează o creştere a timpului de aşteptare, în special la podul de la Giurgiu-Ruse.

Potrivit MAE de la București, cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Bulgaria sau să tranziteze teritoriul acestui stat către Grecia ori Turcia trebuie să ştie că în perioada sezonului estival există posibilitatea creşterii timpului de aşteptare la trecerea prin punctele de frontieră bulgare, cu precădere la tranzitarea Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse.


Citește și: Operațiune-mamut în peste 20 de ţări europene, inclusiv România: Sute de milioane de euro în obiecte e artă furate, recuperate

MAE aminteşte că, începând din 10 iulie, au fost începute lucrările de reparaţie majoră a Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse, respectiv la estacada de pe partea bulgară, scrie News.ro.

Alte treceri de frontieră (decât Giurgiu – Ruse)

În acest context, este recomandată folosirea tuturor punctelor de frontieră bulgare deschise traficului internaţional, astfel:

– la frontiera româno-bulgară: PTF Vidin-Calafat, PTF Kardam-Negru Vodă, PTF Durankulak-Vama Veche, PTF Silistra-Ostrov Călăraşi, PTF Dobromir-Krushari şi PTF Kainardzha-Lipniţa (ultimele două puncte funcţionează cu orar 08:00-20:00 şi doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), PTF Nikopol-Turnu Măgurele (ferryboat) (www.feribot-eurobac.ro), PTF Svishtov-Zimnicea (ferryboat) (www.ferry.bg) şi PTF Oryahovo-Bechet (ferryboat) (www.ferryboat.bg) şi PTF Aydemir (Silistra)-Chiciu (Călăraşi) (ferryboat) (www.spikaferry.com) şi PTF Ruse-Giurgiu; – la frontiera bulgaro-elenă: PTF Kulata-Promachonas; PTF Makaza-Nimfea (masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5 t); PTF Ilinden-Exohi (traseu ocolitor pentru PTF Kulata, ruta spre Kavala); PTF Kapitan Petko Voivoda-Ormenion (ruta spre Alexandropolis); PTF Zlatograd-Termes şi PTF Ivaylovgrad-Kiprinos (ultimele două puncte doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5 t).

Alte recomandări

”În cazul tranzitării punctului de frontieră Kulata, recomandăm turiştilor români să nu folosească trasee ocolitoare în scopul evitării coloanelor de autoturisme aflate în aşteptare pe autostrada A3- Struma pe sensul de ieşire din Republica Bulgaria către Republica Elenă (în astfel de situaţii, pe aceste trasee ocolitoare autorităţile bulgare de poliţie desfăşoară filtre de control care nu permit accesul către punct decât în cazul autovehiculelor în care se află funcţionari sau angajaţi ai firmelor care îşi desfăşoară activitatea în zona adiacentă punctului ori localnici din zonă; calea de acces către punctul Kulata pe sensul de ieşire către Republica Elenă este autostrada A3 – Struma)”, a precizat MAE.

– la frontiera bulgaro-turcă: PTF Kapitan Andreevo-Kapikule; PTF Lesovo-Hamzabeyli; PTF Malko Târnovo-Derekoy (ultimul punct prezintă o infrastructură redusă şi înregistrează în mod constant timpi crescuţi de aşteptare).

De asemenea, MAE recomandă cetăţenilor români să se asigure că, pe timpul călătoriei, au suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente şi că menţin în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare, iar firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare prin luarea în considerare a posibilităţii înregistrării unor timpi crescuţi de aşteptare la trecerea frontierei bulgare. Suplimentar, trebuie avute în vedere eventuale decizii de închidere temporară a anumitor categorii de drumuri în cazul instituirii unor coduri de atenţionare meteorologică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un minor a murit, după ce s-a răsturnat cu motocicleta pe care o conducea. Pasagerul a ajuns la spital

Un minor a murit, după ce s-a răsturnat cu motocicleta pe care o conducea. Pasagerul a ajuns la spital Un accident cumplit s-a produs în...

Jocurile Olimpice de vară de la Paris din anul 2024

Jocurile Olimpice de vară de la Paris din anul 2024 La un secol de la cea precedenta ediţie a Jocurilor Olimpice găzduită de capitala Franţei...

Cerință obligatorie pentru producători și exportatori: Calitatea fructelor va fi evaluată

Cerință obligatorie pentru producători și exportatori: Calitatea fructelor va fi evaluată Calitatea fructelor va fi evaluată înainte de export, fiind o cerință obligatorie pentru producători...

USMF „Nicolae Testemițanu” a devenit membru educațional al Academiei Europene de Optometrie și Optică

USMF „Nicolae Testemițanu” a devenit membru educațional al Academiei Europene de Optometrie și Optică Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.