Recomandările Poliției de Frontieră pentru o traversare eficientă și confortabilă a frontierei în zilele de weekend

Publicat:

Recomandările Poliției de Frontieră pentru o traversare eficientă și confortabilă a frontierei în zilele de weekend

Pentru a asigura o traversare eficientă și confortabilă a frontierei în zilele de weekend, Poliția de Frontieră, împreună cu alte autorități, aplică un șir de măsuri de fluidizare a traficului. Cu toate acestea, numărul de călători crește semnificativ începând de vineri și până luni, în special în punctele de trecere auto – Sculeni și Leușeni-Albița.

Pentru a evita aglomerările autoritățile recomandă să urmați aceste sfaturi:


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Verificați documentele de călătorie: Asigurați-vă că pașaportul este valid și că aveți toate documentele necesare pentru traversarea frontierei. Cetățenii străini trebuie să dețină și documentele justificative pentru scopul călătoriei, potrivit tvrmoldova.md.

Consultați Linia Verde: Dacă aveți întrebări suplimentare privind documentele necesare, sunați la Linia Verde a IGPF la 022 259 717, disponibilă 24/24.

Folosiți toate punctele de trecere a frontierei: Pentru a evita supraaglomerarea unor puncte, tranzitați toate punctele de trecere disponibile la graniță. (https://border.gov.md/harta-punctelor-de-trecere-ale-frontierei-de-stat) Ex.: în apropiere de PTF Leușeni-Albița este PTF Leova-Bumbăta, iar pe linie de PTF Sculeni este PTF Costești.

Beneficiați de regimul prioritar: Familiile cu copii minori și persoanele cu nevoi speciale au regim prioritar la trecerea frontierei, conform reglementărilor legale.

Verificați reglementările Aeroportului: Dacă zburați din Aeroportul Internațional Chișinău, verificați regulile privind bunurile din bagajul de mână pentru a fi admiși la bordul aeronavei și consultați site-ul Aeroportului sau al companiei aeriene pentru programul zborurilor.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Ajungeți din timp: Pentru a evita întârzierile, vă recomandăm să vă prezentați la aeroport cu cel puțin 3 ore înainte de ora zborului.

Consultați website-ul IGPF: Pentru informații complete privind trecerea frontierei Republicii Moldova, accesați www.border.gov.md.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În Republica Moldova va fi creat ‘Registrul Fermierilor’

În Republica Moldova va fi creat 'Registrul Fermierilor' În Republica Moldova va fi creat un Sistem integrat de administrare și control destinat gestionării și monitorizării...

Stoianoglo: Următoarea noastră provocare este să adunăm semnăturile și depuse la CEC pentru validare

Stoianoglo: Următoarea noastră provocare este să adunăm semnăturile și depuse la CEC pentru validare Grupul de inițiativă pentru susținerea candidaturii lui Alexandr Stoianoglo la funcția...

Tarlev, sigur că va aduna semnăturile necesare pentru prezidențiale

Tarlev, sigur că va aduna semnăturile necesare pentru prezidențiale Grupul de inițiativă pentru susținerea candidaturii lui Vasile Tarlev la funcția de președinte al Republicii Moldova...

Carlos Alcaraz, jucătorul de tenis cel mai bine plătit în 2024, potrivit revistei Forbes

Carlos Alcaraz, jucătorul de tenis cel mai bine plătit în 2024, potrivit revistei Forbes Spaniolul Carlos Alcaraz se află în fruntea listei celor mai bine...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.