X

Recomandările Poliției de Frontieră pentru o traversare eficientă și confortabilă a frontierei în zilele de weekend

Recomandările Poliției de Frontieră pentru o traversare eficientă și confortabilă a frontierei în zilele de weekend

Pentru a asigura o traversare eficientă și confortabilă a frontierei în zilele de weekend, Poliția de Frontieră, împreună cu alte autorități, aplică un șir de măsuri de fluidizare a traficului. Cu toate acestea, numărul de călători crește semnificativ începând de vineri și până luni, în special în punctele de trecere auto – Sculeni și Leușeni-Albița.

Pentru a evita aglomerările autoritățile recomandă să urmați aceste sfaturi:

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Verificați documentele de călătorie: Asigurați-vă că pașaportul este valid și că aveți toate documentele necesare pentru traversarea frontierei. Cetățenii străini trebuie să dețină și documentele justificative pentru scopul călătoriei, potrivit tvrmoldova.md.

Consultați Linia Verde: Dacă aveți întrebări suplimentare privind documentele necesare, sunați la Linia Verde a IGPF la 022 259 717, disponibilă 24/24.

Folosiți toate punctele de trecere a frontierei: Pentru a evita supraaglomerarea unor puncte, tranzitați toate punctele de trecere disponibile la graniță. (https://border.gov.md/harta-punctelor-de-trecere-ale-frontierei-de-stat) Ex.: în apropiere de PTF Leușeni-Albița este PTF Leova-Bumbăta, iar pe linie de PTF Sculeni este PTF Costești.

Beneficiați de regimul prioritar: Familiile cu copii minori și persoanele cu nevoi speciale au regim prioritar la trecerea frontierei, conform reglementărilor legale.

Verificați reglementările Aeroportului: Dacă zburați din Aeroportul Internațional Chișinău, verificați regulile privind bunurile din bagajul de mână pentru a fi admiși la bordul aeronavei și consultați site-ul Aeroportului sau al companiei aeriene pentru programul zborurilor.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Ajungeți din timp: Pentru a evita întârzierile, vă recomandăm să vă prezentați la aeroport cu cel puțin 3 ore înainte de ora zborului.

Consultați website-ul IGPF: Pentru informații complete privind trecerea frontierei Republicii Moldova, accesați www.border.gov.md.

Tags: frontieraIGPFtrafic
Știrile zilei