Recompensă de cinci milioane de dolari pentru arestarea preşedintelui Curţii Supreme a Venezuelei

Publicat:

Statele Unite au anunţat marţi o primă de cinci milioane de dolari pentru orice informaţie care va permite arestarea preşedintelui Curţii Supreme a Venezuelei, Maikel Moreno Perez, inculpat în martie de justiţia americană pentru spălare de bani, notează AFP, scrie agerpres.

Potrivit şefului diplomaţiei americane, Mike Pompeo, în cursul ultimilor ani, acesta “a primit personal mită în bani sau bunuri materiale pentru a influenţa rezultatul unor procese penale sau civile”.


Citește și : Germania denunţă ‘provocările’ Turciei în estul Mediteranei

“Moreno Perez a primit mită în schimbul unor decizii judicare” în “peste 20 de dosare”, în favoarea punerii în libertate a unor persoane reţinute sau clasării anumitor dosare, a estimat secretarul de stat american într-un comunicat.

Aflat deja din mai 2017 pe lista neagră a Trezoreriei americane, preşedintele Curţii Supreme a Venezuelei a fost adăugat marţi, împreună cu soţia, pe cea a Departamentului de Stat al SUA, pentru “corupţie”.

Această decizie “reafirmă angajamentul Statelor Unite de a lupta împotriva corupţiei şi crimei organizate transnaţionale din Venezuela”, a explicat Mike Pompeo.

Citește și : Condiţionarea fondurilor europene de statul de drept rămâne deschisă după summitul UE

Administraţia Donald Trump şi-a înmulţit sancţiunile şi presiunile asupra liderilor din Venezuela şi anturajului acestora pentru a încerca să îl alunge de la putere pe preşedintele socialist Nicolas Maduro, căruia Washingtonul nu îi recunoaşte legitimitatea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O judecătoare trece de Vetting, iar una este exclusă din concurs

O judecătoare trece de Vetting, iar una este exclusă din concurs Comisia Vetting a transmis Consiliului Superior al Magistraturii deciziile sale privind evaluarea judecătoarelor Lucia...

Laima Vaikule vine la Chișinău. Va urca pe scenă de hram

Laima Vaikule vine la Chișinău. Va urca pe scenă de hram Renumite interpretă din Letonia, Laima Vaikule este invitata specială, care va urca pe scena...

Ploaia puternică a făcut ravagii pe mai multe drumuri

Ploaia puternică a făcut ravagii pe mai multe drumuri În urma ploilor abundente de ieri, trei sectoare de drumuri publice naționale au fost afectate. Echipele de...

SV raportează încasări de peste 741,8 milioane de lei timp de o săptămână

SV raportează încasări de peste 741,8 milioane de lei timp de o săptămână În perioada 30 septembrie - 6 octombrie 2024, încasările Serviciului Vamal la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.