X

Recompense de circa 400 milioane de dolari pentru informaţii destinate capturării liderilor houthi anunțate de Arabia Saudita

Arabia Saudită a anunţat duminică recompense de circa 400 de milioane de dolari pentru cei ce vor oferi informaţii despre 40 de lideri ai miliţiei houthi din Yemen, a informat Saudi Press Agency, preluată de Xinhua. 

Recompensele vor fi acordate celor ce vor furniza informaţii care să conducă la arestări sau celor ce cunosc locaţiile celor urmăriţi.

Ministerul de Interne, care a postat recompensele, a subliniat că anunţul reprezintă un răspuns la activităţile teroriste în creştere ale grupării houthi şi la atacurile continue la adresa securităţii saudite.

Comunicatul acuză rebelii houthi, Iran şi Hezbollah de schimb de expertiză, fapt ce a dus la atacuri cu rachete balistice asupra teritoriilor saudite.

Arabia Saudită intervine militar în Yemen, ţară devastată de război, pentru a ajuta puterea în războiul cu rebelii houthi, care controlează vaste regiuni ale ţării, printre care capitala Sanaa.

Sâmbătă, Arabia Saudită a interceptat şi distrus la nord-est de Riad, în apropierea aeroportului internaţional, o “rachetă balistică” lansată din Yemen, potrivit oficialilor saudiţi.

Rebelii houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat lansarea rachetei de la o distanţă de circa 750 de km, aceasta vizând aeroportul din apropierea capitalei saudite.

Tags: Arabia sauditaHezbollahhouthiIranrecompenseSaudi Press AgencyYemen
Categorii: Sinteze