X

Record negativ în Ucraina, peste 2.100 de cazuri noi de coronavirus

Ucraina a înregistrat joi 2.134 de cazuri noi de coronavirus şi 40 de decese asociate COVID-19, un “record” potrivit autorităţilor care estimează că situaţia “s-a înrăutăţit substanţial”, informează AFP, scrie agerpres.

Printre noii pacienţi figurează 100 de copii şi 160 de membri ai personalului medical, a precizat ministrul Sănătăţii, Maxim Stepanov.

Citește și : Șeful diplomaţiei poloneze Jacek Czaputowicz a demisionat

Cel mai mare număr de cazuri a fost înregistrat în cinci regiuni din vestul ţării, dar şi în regiunile Harkiv (est), Odessa (sud) şi Kiev.

Evoluţia epidemiei s-a accelerat considerabil în ultimele săptămâni în Ucraina, unde pragul de 1.000 de cazuri noi pe zi a fost depăşit la sfârşitul lunii iulie, iar cel de 1.500 de cazuri, în urmă cu o săptămână.

Autorităţile au pus în discuţie în mod repetat neglijarea măsurilor preventive, inclusiv purtarea măştilor, şi nerespectarea distanţării sociale după relaxarea treptată, începând din mai, a măsurilor severe de carantină, aflate în vigoare din luna martie.

Citește și : Opozantul rus Aleksei Navalnîi este în comă şi este ventilat artificial

Unele voci critice acuză însă autorităţile, începând cu preşedintele Volodimir Zelenski, că au neglijat chiar ele măsurile preventive în timpul apariţiilor publice şi că nu au făcut nimic pentru pregătirea sistemului public de sănătate, aflat în ruină, în faţa accelerării pandemiei.

În total, această fostă republică sovietică a înregistrat de la începutul pandemiei 98.537 de cazuri de COVID-19, dintre care 2.184 soldate cu decese, la o populaţie de circa 40 de milioane de locuitori.

Tags: coronaviruscovid-19Maxim Stepanovucraina
Categorii: Diaspora