Rectorul Academiei de Studii Economice explică numărul mic de locuri la buget

Publicat:

În ultima perioadă, numărul locurilor la buget în cadrul Academiei de Studii Economice din Republica Moldova s-a redus considerabil. O spune rectorul instituției, Alexandru Stratan.

În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, Alexandru Stratan a menționat că în acest an instituția a anunțat 503 locuri bugetare.


Citește și : LOVITURĂ de TEATRU! Un general ucrainean a fost condamnat pentru înaltă trădare

„Ca de obicei, ASEM este instituția care primește cele mai puține locuri bugetare. În acest an, noi avem 278 de locuri la buget la specialitățile economie și tehnologii informaționale și preponderent la științe juridice avem doar cinci locuri bugetare. Împreună cu masterul avem în total 503 locuri bugetare. La ziua de astăzi noi deja avem 1.700 de studenți și asta este o cifră destul de bună. Pe noi ne deteriorează numărul mic de locuri bugetare pentru că un loc bugetar înseamnă că finanțarea merge per student și, respectiv, obții mai puține fonduri din partea statului și prin această finanțare nu îți ajunge să întreții și partea salarială, și partea de servicii comunale etc.”, a declarat Alexandru Stratan.

Potrivit rectorului, taxele la contract sunt de două ori mai mici în comparație cu finanțarea care vine per student din partea statului.

Citește și : Șeful Termoelectrica, despre faptul că ar fi omul Kremlinului: Mă face puțin să zâmbesc

„Locurile bugetare nu trebuie distribuite în baza a ceea ce cred funcționarii, însă în baza tendinței pieței, ca să nu există rupturi pe termen lung și să ne pomenim peste cinci ani fără specialiști.

Concursul a fost foarte mare la specialitățile cele mai în vogă (business și administrare, marketing, finanțe și contabilitate).

Media de admitere la buget la aceste specialități nu este mai mică de 9,2-9,3”, a mai declarat rectorul ASEM.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 20 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 20 iulie în Istorie 20 iulie este a 201-a zi a calendarului gregorian și a 202-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 20 iulie 2024

Horoscop 20 iulie 2024 Horoscop 20 iulie 2024. Nativii din zodia Capricorn înfloresc de la o zi la cealaltă, în timp ce Fecioarele sunt nemulţumite...

Ciupercile magice acţionează prin ‘dizolvarea’ temporală a reţelei neuronale responsabile de sentimentul de sine

Ciupercile magice acţionează prin 'dizolvarea' temporală a reţelei neuronale responsabile de sentimentul de sine Psilocibina, compusul chimic care face ca unele ciuperci să fie numite...

Un strat de diamante cu grosimea de 15 kilometri s-ar putea afla în subsolul planetei Mercur

Un strat de diamante cu grosimea de 15 kilometri s-ar putea afla în subsolul planetei Mercur Mercur ar putea avea un strat gros, format din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.