Reculegere după masacrul de la grădiniţa din Thailanda; regele este aşteptat la faţa locului

Publicat:

Familiile neconsolate ale celor 37 de victime, majoritatea lor copii, îşi plângeau vineri dispăruţii în masacrul petrecut joi la o grădiniţă dintr-o provincie din nordul Thailandei, unde regele Maha Vajiralongkorn este aşteptat în cursul serii, relatează AFP, potrivit agerpres.

Vineri, tăcerea a învăluit împrejurimile grădiniţei unde s-a petrecut unul din cele mai grave masacre din istoria recentă a regatului, tăcere întreruptă din când în când de plânsetele familiilor şi de agitaţia unor reprezentanţi ai autorităţilor.


Citeşte şi: Ancheta asupra fiului preşedintelui Biden dezvăluie dovezi de evaziune fiscală – Black News

Un covor roşu a fost desfăşurat în cursul dimineţii pentru a le permite apropiaţilor să se reculeagă şi să depună flori, dar a fost apoi retras, nu fără a provoca reacţii de furie pe reţelele sociale.

Regele, considerat o cvasi-divinitate în Thailanda, este aşteptat la un spital din Nong Bua Lamphu, la căpătâiul răniţilor, la scurt timp după prim-ministrul Prayut Chan-O-Cha.

Joi, un fost poliţist, înarmat cu un pistol de calibrul 9 mm şi un cuţit cu lamă lungă, a ucis 37 de oameni, printre care 24 de copii (21 de băieţi şi trei fetiţe, unii în vârstă de numai 2 ani), potrivit unui nou bilanţ al poliţiei.

Agresorul şi-a început incursiunea ucigaşă la o grădiniţă din districtul Na Klang, în jurul orei locale 12:30 (06:30 GMT), şi a continuat-o la locuinţa sa, unde şi-a omorât soţia şi băieţelul, după care s-a sinucis, înainte de ora 15:00.

În timpul nopţii, micile sicrie, de culoare albă şi violetă, au fost transportate la morga unui spital din Udon Thani, în provincia vecină.

În urma acestui masacru ‘oribil’, premierul thailandez a ordonat deschiderea unei anchete şi i-a cerut şefului poliţiei să ‘accelereze investigaţiile’.

Primele elemente furnizate fac portretul unui atacator, în vârstă de 34 de ani, marcat de probleme de dependenţă de stupefiante, din cauza cărora îşi pierduse în iunie postul din poliţie.

‘Era aşteptat vineri la procesul legat de problema sa cu drogurile’, a declarat joi şeful poliţiei naţionale, Damrongsak Kittiprapat.

‘Toată lumea îl cunoştea pe atacator. Era un tip simpatic, dar toţi ştiam că lua metamfetamine’, a explicat o localnică venită să susţină moral familiile victimelor.

Nu este prima dată când Thailanda este îndoliată de o tragedie de o asemenea amploare. În februarie 2020, un atac comis de un ofiţer de armată s-a soldat cu 29 de morţi, majoritatea într-un centru comercial din Nakhon Ratchasima (est).

Citeşte şi: Franţa intenţionează să trimită din nou Kievului tunuri Caesar – Black News

Agresorul, în vârstă de 31 de ani, a fost ucis de forţele de ordine după aproape 17 ore.

Tragedia de la Na Klang readuce în atenţie problemele legate de droguri în Thailanda, unde stupefiantele se vând la preţuri ajunse la niveluri istoric scăzute din cauza abundenţei de ofertă, potrivit datelor publicate de ONU în 2021.

Provincia rurală Nong Bua Lamphu se află aproape de aşa-numitul ‘triunghi de aur’, la frontierele cu Myanmar şi Laos, considerat de decenii drept punctul central al producţiei de stupefiante în regiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

Cel mai bun și cel mai rău scenariu pentru Macron după alegeri (experți francezi)

Cel mai bun și cel mai rău scenariu pentru Macron după alegeri (experți francezi) Rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor legislative din Franța vor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.