Recunoaşterea Transnistriei este o ‘problemă tehnică’, ce va fi depăşită la timpul potrivit (Vadim Krasnoselski)

Publicat:

Recunoaşterea Transnistriei nu este o iluzie, ci o ‘problemă tehnică’, ce va fi depăşită la timpul potrivit, a declarat liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, într-un interviu pentru publicaţia rusă Nezavisimaia gazeta, citat luni de agenţia de presă moldoveană Infotag.

Krasnoselski, care a acordat acest interviu cu ocazia unei vizite săptămâna trecută la Moscova, nu a exclus ca problema Transnistriei să fie soluţionată la fel ca diferendul din Kosovo.


Comentând declaraţiile preşedintelui parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, care a afirmat recent că trupele ruse de pe teritoriul Republicii Moldova sunt ‘forţe de ocupaţie’, liderul de la Tiraspol a declarat că Transnistria consideră Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) drept ‘garantul păcii în regiune’.

‘La reuniunea recentă a APCE de la Paris, unde au fost invitaţi reprezentanţii Transnistriei, noi am impus tabu pe tema prezenţei militare ruse. Ştiind poziţia noastră, nici ceilalţi participanţi la dialog nu s-au referit la aceasta. De obicei, această întrebare este ridicată de Republica Moldova. Noi am exclus-o cu totul de pe ordinea de zi. Europenii ştiu acest lucru, de aceea nu se ating de acest subiect’, a spus Krasnoselski.

În opinia sa, GOTR reprezintă fundamentul operaţiunii de menţinere a păcii în regiune, din componenţa grupului operativ fiind format şi batalionul de menţinere a păcii. De fapt, GOTR, creat în baza Armatei a 14-a (aproximativ 1350 de militari), staţionează separat în Transnistria de cei aproximativ 400 de militari din cadrul contingentului de menţinere a păcii.

‘Mai ales că există problema nerezolvată a depozitelor de muniţii ale fostei Armate a 14-a situate pe teritoriul Transnistriei. Dacă explodează ceva acolo, situaţia s-ar complica atât pentru Moldova, cât şi pentru Ucraina. Şi acest lucru s-ar fi putut întâmpla dacă nu ar fi GOTR, care păzeşte depozitele’, susţine Krasnoselski, recunoscând totuşi că depozitele de muniţii sunt păzite pe dinafară de militari transnistreni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.