X

Reda Kriket, acuzat de proiectarea unui atentat jihadist în Franţa, condamnat la 24 de ani de închisoare

Reda Kriket, acuzat de proiectarea unui atentat jihadist în Franţa, dejucat cu capturarea în martie 2016 a unui arsenal de război într-un apartament din regiunea pariziană, a fost condamnat vineri la 24 de ani de închisoare, transmite AFP, potrivit agerpres

Condamnatul trebuie să efectueze cel puţin două treimi din durata pedepsei; instanţa nu a oferit motivaţia deciziei sale.

Citește și : UPDATE: DOLIU în UK! Prinţul Philip A MURIT la 99 de ani!

După şapte ore de deliberare, cei cinci judecători au condamnat la aceeaşi pedeapsă, 24 de ani de închisoare, şi pe alţi doi acuzaţi, Anis Bahri şi Abderrahmane Ameuroud, prezentaţi de procurorii francezi drept ”trio-ul de manevră” pentru un proiect de atentat care ”se anunţa mortal”.

Parchetul naţional antiterorist ceruse închisoare pe viaţă pentru cei trei acuzaţi.

La 24 martie 2016, la două zile după atentatele de la Bruxelles, poliţia a capturat într-un apartament din Argenteuil (regiunea pariziană), închiriat de opt luni sub un nume fals de către Reda Kriket, un arsenal ”de o amploare inedită”: 13 arme, dintre care cinci puşti de asalt, o cantitate de muniţii, explozibil şi mii de bile metalice.

Citește și : Turiştii spaţiali sunt gata de îmbarcare într-una dintre numeroasele MISIUNI private

În opinia acuzării, proiectul de acţiune violentă se înscria în valul de atentate comise în 2015 şi 2016 în Franţa şi alte ţări europene, ”în legătură cu Stat Islamic”.

Alţi patru bărbaţi implicaţi, acuzaţi de furnizarea de sprijin logistic, au fost judecaţi după 8 martie: doi dintre ei au fost achitaţi şi puşi în libertate, iar ceilalţi doi au fost condamnaţi la 8 ani, respectiv 12 ani de închisoare.

Tags: Abderrahmane AmeuroudAnis BahriatentatfrantaReda Kriket
Categorii: Diaspora