Reducerea preţurilor la benzină SCADE inflaţia în SUA

Publicat:

Inflaţia în SUA a înregistrat o scădere peste aşteptări în luna iulie, dar rămâne în continuare aproape de cel mai ridicat nivel din ultimele decenii, ceea ce ar putea conduce Rezerva Federală să majoreze din nou dobânda de referinţă, informează AFP, potrivit agerpres.

Indicele preţurilor de consum a crescut cu 8,5% în luna iulie comparativ cu aceiaşi lună a anului trecut, potrivit cifrelor publicate miercuri de Departamentul Muncii. Economiştii se aşteptau la o inflaţie anuală de 8,7% în luna iulie, după ce în luna iunie preţurile de consum au înregistrat o creştere record de 9,1%.


Citeşte şi: Variola maimuţei: OMS deplânge atacurile împotriva maimuţelor în Brazilia – Black News

Comparativ cu luna precedentă, inflaţia a fost nemodificată, ceea ce înseamnă că, împotriva oricăror aşteptări, preţurile de consum nu au suferit modificări, în condiţiile în care analiştii se aşteptau la un avans de 0,2%, după ce în iunie indicele preţurilor de consum au înregistrat un salt de 1,3%, cea mai importantă creştere din ultimii 17 ani.

Departamentul Muncii a precizat că preţurile la benzină au scăzut cu 7,7% în luna iulie, după un salt de 11,2% în iunie, în timp ce preţurile la utilităţi au scăzut cu 3,6%. În schimb, preţurile la alimente au crescut cu 10,9% în luna iulie, cel mai puternic avans de după 1979.

Citeşte şi: Republicanii ameninţă cu o anchetă privind percheziţia de la Mar-a-Lago – Black News

În pofida acestui declin peste aşteptări al inflaţiei în luna iulie, este puţin probabil ca oficialii Rezervei Federale să îşi schimbe optica, după ce în ultimele luni au adoptat mai multe majorări de dobândă în încercarea de a controla inflaţia. Anterior, Fed a informat că va trebui să vadă mai multe luni de încetinire a ritmului de creştere a preţurilor înainte de a pune frână măsurilor de creştere a costului creditului.

În plus, cele mai noi date cu privire la inflaţie vin după ce săptămâna trecută au fost publicate alte date statistice, conform cărora economia americană a creat un număr de locuri de muncă peste aşteptări în luna iulie, ceea ce constituie o dovadă solidă că economia americană nu este încă în recesiune. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis...

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid Ultimele pregătiri sunt în curs pentru trimiterea unei nave...

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.