Reforma sistemului judiciar din Israel NU va fi oprită

Publicat:

Ministrul israelian al justiţiei a declarat, duminică, că nu va îngheţa “nici măcar un minut” procesul legislativ vizând reformele judiciare propuse care a atras o condamnare pe scară largă atât pe plan intern, cât şi global, informează Reuters, potrivit agerpres.

Comentariile ministrului justiţiei Yariv Levin făcute mass-media ebraice Canal 13 survin după un comunicat difuzat anterior de biroul preşedintelui israelian Isaac Herzog, în care se făcea apel la oprirea temporară a procesului.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Turcia! Cel puţin 284 de oameni au murit – VIDEO – Black News

“Opriţi întregul proces pentru un moment, respiraţi adânc, permiteţi dialogul deoarece există o mare majoritate a oamenilor care ar dori dialogul”, a declarat Herzog în comunicat.

Planurile de consolidare a controlului politic asupra numirilor judecătorilor, inclusiv la Curtea Supremă, au scos în stradă zeci de mii de israelieni în proteste la nivel naţional, adâncind diviziunile politice deja profunde în societatea israeliană.

Guvernul prim-ministrului Benjamin Netanyahu susţine că reformele sunt necesare pentru a reduce “intervenţia judiciară excesivă”.

Citeşte şi: Patriarhul Kirill a lucrat pentru KGB în anii ’70 – Black News

Criticii afirmă că modificările propuse vor politiza justiţia şi îi vor compromite independenţa, vor încuraja corupţia şi vor dăuna protecţiei juridice a Israelului în străinătate şi economiei sale.

Preşedintele israelian a chemat anterior toate părţile dezbaterii să dezamorseze tensiunea şi să încerce să ajungă la o înţelegere comună.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kamala Harris, Moldova și moldovenii

Kamala Harris, Moldova și moldovenii Moldovenii sunt puțin interesați de procesele politice care au loc în SUA. Aceasta chiar dacă sunt conștienți că de linia...

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.