Reformatorul Mostafa Tajzadeh, condamnat la cinci ani de închisoare în Iran

Publicat:

Militantul iranian Mostafa Tajzadeh, unul dintre reprezentanţii taberei reformatoare, aflat în detenţie din luna iulie pentru atingere adusă securităţii statului, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, a anunţat marţi avocatul său, potrivit France Presse şi agerpres.

Arestat pe 8 iulie la domiciliul său din Teheran, Tajzadeh (65 de ani) a criticat constant puterea, cerându-le autorităţilor să facă ”schimbări structurale” şi democratice în interiorul republicii islamice.


Citește și: Ruşii fug de încorporare inclusiv cu iahturi spre Coreea de Sud – Black News

”Clientul meu Mostafa Tajzadeh a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru complot contra securităţii, la doi ani pentru difuzarea de minciuni şi un an pentru propagandă împotriva sistemului”, a indicat avocatul Hushang Purbabai pe contul său de Twitter.

El a precizat că din pedeapsa totală de opt ani de închisoare, cinci ani sunt cu executare în virtutea legii privind contopirea pedepselor.

Decizia justiţiei ”este definitivă şi în vigoare”, a adăugat Purbabai, clientul său nefăcând apel.

Fost viceministru de interne în mandatul preşedintelui reformator Mohammad Khatami (1997-2005), Mostafa Tajzadeh a încercat să se prezinte drept un ”cetăţean reformist”, ”deţinut politic timp de şapte ani”, la alegerile prezidenţiale din 2021.

Citeşte şi: Biden despre Putin: ‘A făcut un calcul greşit în Ucraina!’ – Black News

Candidatura sa a fost respinsă şi scrutinul a fost câştigat de ultraconservatorul Ebrahim Raisi.

El a denunţat ”discriminarea”, ”blocarea internetului”, ”amestecul armatei în politică, economie şi alegeri”, precum şi ”politica externă costisitoare, antiamericanismul şi diplomaţia prorusă”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kamala Harris, Moldova și moldovenii

Kamala Harris, Moldova și moldovenii Moldovenii sunt puțin interesați de procesele politice care au loc în SUA. Aceasta chiar dacă sunt conștienți că de linia...

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.