Reformele propuse de Macron vor juca un rol ‘foarte important’ în tratativele conservatorilor și social-democraților germani (Sigmar Gabriel)

Publicat:

Reformele europene propuse de preşedintele francez Emmanuel Macron vor juca un rol ‘foarte important’ în discuţiile care vor avea loc între conservatorii cancelarului german Angela Merkel şi social-democraţi, în perspectiva formării unui nou guvern, a indicat ministrul de externe Sigmar Gabriel, transmite Reuters.

Gabriel, vicecancelar în actualul guvern şi membru marcant al SPD, pe care l-a condus până la începutul acestui an, când şefia partidului a fost preluată de Marin Schulz, a declarat că sprijină propunerea lui Macron privind crearea unui buget separat pentru zona euro, conform agerpres .


‘Ar trebui să fim dispuşi să investim mai mult în viitorul nostru. Germania este cel mai mare câştigător al UE şi îşi poate permite să contribuie mai mult’, a declarat Sigmar Gabriel, într-un interviu pentru grupul german de presă Funke şi cotidianul francez Ouest-France, publicat sâmbătă.

Citește și : Coreea de Nord consideră noua strategie de securitate americană „un produs tipic al aroganţei de tip yankeu”

Potrivit ministrului social-democrat, propunerile lui Macron de reformare a UE vor fi ‘foarte importante’ în discuţiile care vor începe la 7 ianuarie între conservatori şi SPD, după ce Angela Merkel a eşuat în tentativa de a forma o coaliţie cu două formaţiuni mai mici, liberalii şi Verzii.

Sigmar Gabriel s-a declarat entuziasmat de ideea centrală a lui Macron de întărire a UE şi de transformare a Uniunii într-un actor global.

Macron speră să înregistreze până în martie progrese cu Germania în privinţa ideilor de reformare a zonei euro, odată ce la Berlin va fi instalată noua coaliţie de guvernare, obiectivul său fiind convenirea unei ‘foi de parcurs’ cu toţi liderii zonei euro până în iunie.

Sigmar Gabriel a mai declarat că Germania nu poate răspunde nevoilor tuturor celor care vor să se mute în această ţară, şi a chemat Uniunea Europeană să adopte programe care să încurajeze comunităţile din statele mai sărace să accepte mai mulţi migranţi, prin oferirea de asistenţă financiară.

Referitor la numărul anual maxim de migranţi pe care Germania ar trebui să-i accepte, Thomas Strobl, vicepreşedinte al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), a cancelarului Merkel, consideră că acesta ar trebui să fie de circa 65.000. Într-un interviu publicat sâmbătă în Heilbronner Stimme, Strobl a afirmat că nu poate fi vorba de o repetare a valului de migranţi şi că Germania trebuie să revină la cifre ‘normale’, sub pragul de 200.000 pe care CDU l-a convenit cu Uniunea Creştin-Socială (CSU) bavareză în octombrie.

SPD se opune stabilirii unui prag de migraţie şi eforturilor conservatorilor de a prelungi suspendarea reîntregirilor familiale pentru migranţii cărora li s-a acordat ‘protecţie subsidiară’, nu drept de azil, suspendare în vigoare până în martie 2018.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.