Refugiați: UNHCR cere guvernului australian să evite noi tragedii

Publicat:

Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut vineri ca refugiaţii care au fost trimişi de autorităţile australiene în Papua Noua Guinee şi Nauru să fie aduşi înapoi în Australia pentru a evita ‘noi tragedii’, relatează AFP, scrie Agerpres.

Pe contul său de Twitter, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a cerut ca ‘refugiaţii să fie evacuaţi din Papua Noua Guinee şi Nauru şi trimişi în Australia’ pentru a putea beneficia de sprijin şi îngrijire adecvate.


Citește și : Albania: Baza aeriană Kucova va deveni „prima amprentă a NATO în Balcanii de vest”

UNHCR ‘cere guvernului australian să ia măsuri imediate pentru a opri agravarea situaţiei medicale a refugiaţilor şi solicitanţilor de azil în centrele offshore din Papua Noua Guinee şi Nauru’, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei ONU, Catherine Stubberfield, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

‘Australia trebuie să acţioneze pentru a preveni noi tragedii’ în aceste insule, în timp ce ‘sistemul nostru de monitorizare a arătat că nivelul de automutilare şi încercările de sinucidere au crescut dramatic, chiar în ultimele luni’, a mai spus ea.

Din 2013, guvernul de la Canberra, care neagă orice rele tratamente aplicate migranţilor, împinge înapoi pe mare toate navele clandestine, majoritatea provenite din Afganistan, Sri Lanka şi Orientul Mijlociu. Cei care reuşesc să ajungă pe teritoriul australian sunt trimişi în insule îndepărtate din Pacific.

Potrivit UNHCR, din 2013, circa 3.000 de refugiaţi şi solicitanţi de azil au fost ‘transferaţi forţat’ de către Australia în centre din Papua Noua Guinee şi Nauru. Aproximativ 1.250 dintre aceştia urmează să fie trimişi în Statele Unite, în baza unui acord bilateral între Washington şi Canberra.

Organizaţia Medici fără Frontiere a anunţat pe 7 octombrie că a primit ordin din partea guvernului din Nauru, un mic stat insular din Pacific, să nu mai ofere îngrijiri medicale refugiaţilor şi locuitorilor care suferă de probleme de sănătate mintală.

Citește și : Turcia: Pastorul Andrew Brunson va fi eliberat

UNHCR a cerut în mai multe rânduri Australiei să accepte propunerea făcută de Noua Zeelandă de a găzdui refugiaţii trimişi în Papua Noua Guinee şi Nauru.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei membri ai unei grupări infracționale, reținuți pentru șantaj. Doi sunt deținuți

Trei membri ai unei grupări infracționale, reținuți pentru șantaj. Doi sunt deținuți Trei membri ai unei grupări infracționale, cu vârstele cuprinse între 21 și 28...

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, acuzat că a călcat strâmb

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, acuzat că a călcat strâmb Episcopul de Bălţi şi Făleşti, apropiat al Moscovei, ar avea un fiu, născut dintr-o relaţie...

Studenții anului doi ai Academiei Militare au participat la Cursul de Instruire pentru Comandanți Inferiori

Studenții anului doi ai Academiei Militare au participat la Cursul de Instruire pentru Comandanți Inferiori Studenții anului doi ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au...

De ce NU au comentat liderii de la Chișinău retragerea președintelui Joe Biden din cursa prezidențială americană

De ce NU au comentat liderii de la Chișinău retragerea președintelui Joe Biden din cursa prezidențială americană Decizia președintelui american Joe Biden de a renunța...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.