Refuzul autorităţilor din Hong Kong de a-i reînnoi viza de lucru jurnalistului britanic este motivat politic (Jeremy Hunt)

Publicat:

Ministrul de externe britanic Jeremy Hunt a declarat marţi că este foarte îngrijorat de refuzul fără precedent al autorităţilor din Hong Kong de a-i reînnoi viza de lucru redactorului-şef al cotidianului Financial Times pentru Asia, Victor Mallet, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

‘În absenţa unei explicaţii din partea autorităţilor din Hong Kong, noi putem doar să tragem concluzia că această decizie este motivată politic’, a afirmat Jeremy Hunt într-un comunicat.


Citește și : Donald Trump confirmă că va avea o a doua întâlnire cu Kim Jong-un

Autorităţile din Hong Kong i-au dat o săptămână jurnalistului britanic pentru a părăsi teritoriul, după ce au refuzat să-i înnoiască viza de lucru.

‘Aceasta subminează libertatea de exprimare şi libertatea presei în Hong Kong, ambele garantate de Declaraţia Comună şi de legea fundamentală, şi măreşte presiunea asupra cadrului ‘o ţară, două sisteme”, a adăugat Hunt.

‘Solicit autorităţilor din Hong Kong să-şi reconsidere această decizie. Încrederea în drepturile şi libertăţile oferite de Hong Kong este o componentă esenţială pentru succesul său viitor’, a mai spus el.

Redactor-şef al Financial Times pentru Asia, Victor Mallet este de asemenea vicepreşedintele Clubului corespondenţilor străini (FCC), instituţie din fosta colonie britanică.

FCC, care invită regulat personalităţi de toate orientările pentru conferinţe deschise susţinute în faţa membrilor săi şi mass-media, a provocat furia autorităţilor chineze după ce l-a invitat în august la tribuna sa pe Andy Chan, liderul Partidului Naţional, o foarte mică formaţiune ce militează pentru independenţa Hong Kongului.

Citește și : UE cere o „anchetă aprofundată” în cazul jurnalistului saudit Khashoggi dispărut în Turcia

Şi şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini a denunţat luni expulzarea redactorului-şef al cotidianului Financial Times din Hong Kong pe care a numit-o drept ‘o decizie politică’ şi ‘un precedent îngrijorător’ pentru libertatea presei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.