Regatul Unit dă în clocot: Autorităţile au luat măsuri disperate!

Publicat:

Regatul Unit dă în clocot: Autorităţile au luat măsuri disperate!

Guvernul britanic a anunţat marţi că peste 500 de locuri vor fi disponibile în centrele penitenciare pentru încarcerarea autorilor violenţelor din ultimele zile şi mobilizarea a 6.000 de poliţişti specializaţi în menţinerea ordinii publice, la o zi după o nouă seară marcată de violenţe, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Marea Britanie este de peste o săptămână scena unei succesiuni de proteste violente, potrivit autorităţilor, la apelul grupărilor de extrema dreaptă, după ce trei fetiţe au fost ucise într-un atac cu cuţitul la Southport (nord-vestul Angliei).


Citeşte şi: Ruşii bombardează Ucraina cu rachete balistice – Stiripesurse.md

Primele violenţe au început pe fondul zvonurilor, dezminţite în parte, cu privire la profilul suspectului, prezentat în mod fals ca solicitant de azil de confesiune musulmană. Tânărul de 17 ani s-a născut de fapt la Cardiff, în Ţara Galilor, şi potrivit media britanice, familia sa este de origine rwandeză.

Regatul Unit dă în clocot: Autorităţile au luat măsuri disperate!

Premierul laburist Keir Starmer a promis condamnări “rapide” pentru autorii violenţelor şi a denunţat “ura de extrema dreaptă”.

“Vom face ca toţi cei care vor fi condamnaţi la pedepse cu închisoarea cu executare pentru violenţe şi dezordine să aibă un loc în închisoare, care îi aşteaptă”, a declarat marţi dimineaţă la BBC secretarul de stat pentru justiţie, Heidi Alexander.

Guvernul s-a asigurat să fie eliberate locuri care să fie disponibile “mai târziu în cursul lunii”, a explicat ea, menţionând numărul de 567 de locuri.

Regatul Unit dă în clocot: Autorităţile au luat măsuri disperate!

Potrivit poliţiei, cel puţin 378 de persoane au fost reţinute de la începutul violenţelor acum o săptămână, un număr care se aşteaptă să crească în timp.

La Times Radio, secretarul de stat pentru justiţie a confirmat mobilizarea unui efectiv de 6.000 de poliţişti specializaţi în menţinerea ordinii publice, în completarea anunţului făcut luni de Keir Starmer.

Circa 4.000 dintre aceşti poliţişti au fost mobilizaţi în acest weekend, iar “alţi 2.000 vor fi mobilizaţi săptămâna aceasta”, a adăugat ea.

Regatul Unit dă în clocot: Autorităţile au luat măsuri disperate!

Seara de luni a fost din nou marcată de violenţe, în special la Belfast (Irlanda de Nord), unde au fost mobilizaţi scutieri.

La Plymouth (sud-vestul Angliei), unde 150 de scutieri au fost desfăşuraţi luni seara, şase persoane au fost arestate şi mai mulţi agenţi de poliţie au fost uşor răniţi, potrivit poliţiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Israelul este sub presiune pentru a limita răspunsul la un posibil atac din partea Iranului

Israelul este sub presiune pentru a limita răspunsul la un posibil atac din partea Iranului Unii din cei mai apropiaţi aliaţi ai Israelului, care se...

Un pieton care traversa neregulamentar a fost lovit de ambulanţă

Un pieton care traversa neregulamentar a fost lovit de ambulanţă O persoană a ajuns la spital, după ce a fost lovită de o ambulanță. Totul...

Șeful de la „Spații Verzi” riscă să rămână fără câteva sute de mii de lei

Șeful de la „Spații Verzi” riscă să rămână fără câteva sute de mii de lei Director interimar al Î M „Asociația de Gospodărie a Spațiilor...

România schimbă procesul de acordare sau redobândire a cetățeniei

România schimbă procesul de acordare sau redobândire a cetățeniei Cererile de acordare sau redobândire a cetățeniei române soluționate favorabil vor presupune eliberarea cardului de cetățenie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.