Regatul Unit în doliu, evenimente publice anulate, aranjamente modificate pentru funaraliile ducelui de Edinburgh

Publicat:

Regatul Unit este în doliu după decesul, vineri, al ducelui de Edinburgh, soţul reginei Elisabeta a II-a. De la ora 17:00 GMT vineri, clopotul mănăstirii Westminster a sunat de 99 de ori în fiecare minut. Până la înmormântare, a cărei dată este încă necunoscută, Regatul Unit va respecta o perioadă de doliu naţional, transmite AFP, potrivit agerpres.  

Din cauza pandemiei provocate de coronavirus, Regina are în vedere “aranjamente modificate” pentru înmormântare, care vor fi anunţate “în timp util”, a anunţat Palatul Buckingham.


Citește și: UPDATE: DOLIU în UK! Prinţul Philip A MURIT la 99 de ani!

Dar, conform societăţii regale College of Arms, gardian al protocolului, nu vor fi funeralii de stat. În conformitate cu dorinţele prinţului Philip, ceremonia va avea loc la capela St. George de la Castelul Windsor. Din cauza pandemiei, publicul va fi rugat să nu meargă în zona înconjurătoare.

Drapelele au fost coborâte în bernă şi chipul zâmbitor al prinţului Philip este afişat pe celebrul ecran gigant al Piccadilly Circus din Londra, în locul obişnuitelor reclame.

Evenimentele publice guvernamentale sunt anulate, inclusiv ieşirea la pub a premierului Boris Johnson care era programată să marcheze redeschiderea teraselor luni, după mai bine de trei luni de lockdown. Partidele politice au decis să suspende campania în vederea alegerilor locale din 6 mai.

Citește și: Republica Moldova va cumpăra 400.000 de doze de vaccin chinezesc Sinovac

Britanicii depun flori la porţile Palatului Buckingham din Londra, în pofida apelului de a nu se aduna în masă din cauza crizei sanitare.

În mesaje preînregistrate şi difuzate vineri ca parte a unui program special la BBC, copiii prinţului i-au adus un omagiu tatălui lor. “Dacă ai spune ceva ambiguu, el ţi-ar spune: hotărăşte-te”, a punctat fiul său cel mare Charles, moştenitorul coroanei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.