X

Regatul Unit şi-a rechemat ambasadoarea din Belarus

Regatul Unit şi-a rechemat ambasadoarea din Belarus, urmând exemplul altor ţări europene pentru a protesta împotriva deciziei preşedintelui Aleksandr Lukaşenko de a expulza diplomaţi din Polonia şi Lituania, informează sâmbătă AFP, potrivit agerpres.

Regatul Unit “condamnă decizia Belarusului de a expulza diplomaţi polonezi şi lituanieni”, a scris vineri pe Twitter ministrul de externe britanic, Dominic Raab.

Citește și : OMS îi îndeamnă pe liderii Europei să ia măsuri urgente pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

Şeful diplomaţiei britanice a considerat că această decizie este “total nejustificată şi nu va face decât să izoleze poporul belarus. Din solidaritate, o rechemăm temporar pe ambasadoarea noastră pentru consultări pe tema situaţiei din Belarus”.

Polonia şi Lituania şi-au rechemat pentru consultări ambasadorii din Belarus, după ce Minskul a cerut ca aceste ţări să-şi reducă prezenţa diplomatică pe teritoriul belarus. România, Bulgaria, Republica Cehă, Slovacia, Estonia şi Letonia şi-au rechemat la rândul lor ambasadorii din Belarus.

Citește și : A doua dezbatere Trump-Biden anulată

Uniunea Europeană a refuzat să recunoască victoria lui Lukaşenko la alegerile prezidenţiale din august şi a adoptat sancţiuni împotriva unor responsabili belaruşi acuzaţi de fraudă electorală şi de încălcarea drepturilor omului.

Tags: belarusDominic RaabLituaniaPoloniaRegatul Unit
Categorii: Diaspora